Σ. Ζαριανόπουλος στο Thestival: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετάσχει στα μετεκλογικά παζάρια

«Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετάσχει στα μετεκλογικά παζάρια, υποτιθέμενενων μονομάχων που μετεκλογικά θα συνεργαστούν αρμονικότητα, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική στα κύρια, κρίσιμα ζητήματα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Thestival.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης, «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η παράταξη του θα στηρίξει κάθε πρόταση που θα σημαίνει

έστω και μικρή βελτίωση της ζωής των Θεσσαλονικέων.

Ο κ. Ζαριανόπουλος, μιλά επίσης, για τον αν η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων ενώ υπογραμμίζει ότι η Λαΐκή Συσπείρωση θα υπερψηφίσει συνεργασία του δήμου με αντίστοιχους δήμους της γείνονος χώρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου στο Thestival.gr:

-Ήσασταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές του 2010. Γιατί επιστρέφετε και πάλι στον δήμο και μάλιστα μετά από μια θητεία στην ευρωβουλή;

Κατανοούμε την απορία σας. Γιατί η «πεπατημένη» του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι τα πρόσωπα να γαντζώνονται σε αξιώματα. Τα οποία πολλές φορές μεταφέρουν από κόμμα σε κόμμα με κριτήριο την προσωπική τους ανέλιξη. Άλλωστε οι πολιτικές «πόρτες» μεταξύ των κομμάτων είναι ορθάνοιχτες καθώς ταυτίζονται – με μικροδιαφοροποιήσεις – στην ίδια πολιτική, το ένα συνεχίζει την πολιτική του προηγούμενου.

Το ΚΚΕ πάει κόντρα σ’ αυτή τη πολιτική σαπίλα. Για τον κομμουνιστή η εκλογή του σε θεσμούς δεν είναι αξίωμα αλλά χρέωση δουλειάς. Η σταθερή τιμή γι’ αυτόν είναι να βρίσκεται από κάθε μετερίζι δίπλα στο λαό, τις αγωνίες και τους αγώνες του, με το ΚΚΕ.

Η υπόδειξη από το ΚΚΕ σαν υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης ενός ευρωβουλευτή υπογραμμίζει τη σημασία της σαν του δεύτερου δήμου της χώρας σε μια περίοδο που η πόλη και ο λαός της τίθενται στο στόχαστρο ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που την εποφθαλμιούν για μπίζνες (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις) αλλά και διεθνών δυνάμεων (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε.) για έλεγχο της γεωστρατηγικής της θέσης στα ματοβαμμένα και ανάστατα Βαλκάνια σε αντιπαράθεση με Ρωσία, Κίνα. Κατάσταση που συνεπάγεται κινδύνους για τον λαό.

-Τι κέρδισε η πόλη από την αντιπολίτευση που άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη; Αποτρέψατε αντιλαϊκές πολιτικές;

Κατ΄αρχήν, ήταν και είναι κέρδος για τη πόλη όταν μια παράταξη, η Λαϊκή Συσπείρωση, κρατά «πάνω στο τραπέζι» τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, των εργαζόμενων. Όταν για όλους τους άλλους και το «αναπτυξιακό» μοντέλο τους προέχουν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, των επενδυτών στις οποίες θυσιάζουν τα λαϊκά συμφέροντα. Το – ανατριχιαστικό – «το τζάμπα πέθανε» του Γιάννη Μπουτάρη δηλ. «θα πληρώνετε ακόμα ακριβότερα» υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει ο δήμος δωρεάν θα κυριαρχούσε ολοκληρωτικά με τη συνδρομή των σημερινών υποψηφίων.

Κανείς δεν θα ενημέρωνε ότι υπάρχουν και πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι που αντί να αυξάνουν τα τέλη, τα μειώνουν, καταργούν ή μειώνουν δραστικά χαράτσια όπως της στάθμευσης, κάνουν περισσότερα, φθηνότερα και ποιοτικότερα έργα με τους εργαζόμενους του δήμου και όχι εργολάβους που τον απομυζούν, ότι αντί να παραδίνουν «φιλέτα» σε ιδιωτικά συμφέροντα τα δίνουν στο λαό.

Κανείς δεν θα πήγαινε κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις νερού, καθαριότητας, αστικής συγκοινωνίας καθώς η διαφορά των άλλων παρατάξεων δεν είναι σ’ αυτή καθεαυτή την ιδιωτικοποίηση αλλά στη μέθοδο της, αν θα είναι απευθείας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ή μέσω «δημοτικοποίησης» (ΣΥΡΙΖΑ).

Θα ξεχνιόταν ότι ο δήμος πρέπει να είναι συμπαραστάτης του δημότη και όχι «φορομπήχτης» και τροχονόμος συμφερόντων.

Η ενημέρωση, η αποκάλυψη, η αντίσταση είναι η αρχή της ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΚΚΕ είναι η συνέχεια, η προϋπόθεση της ανατροπής.

-Η μη ανακήρυξη των τριών συνδυασμών πιστεύετε ότι θα επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών;

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά - κι όχι μόνο σε μας - ως προς το αν επικράτησαν άλλες σκοπιμότητες στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής, που προσανατολίζεται. Αυτό θα φανεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, ποιος θα ωφεληθεί. Γιατί θυμόμαστε ότι στο 2ο γύρο των δημοτικών – περιφερειακών του 2014 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονταν ποιος θα πάρει τις ψήφους της Χ.Α. Καλούμε το λαό της πόλης να απομονώσει το δηλητήριο του ναζισμού, να μαυρίσει όσους υποψηφίους ερωτοτροπούν με τους θιασώτες της εγκληματικής οργάνωσης και να ενισχύσει την παράταξη του ΚΚΕ του πιο αμείλικτου αντίπαλου του φασισμού.

-Η απλή αναλογική επιβάλλει συναινέσεις. Είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε αυτές; Διότι πολλοί κατηγορούν το ΚΚΕ ότι λέει όχι σε όλα…

Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση που θα σημαίνει έστω και μικρή βελτίωση της ζωής των Θεσσαλονικέων. Όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Όμως, άλλο αυτό και άλλο οι συνεργασίες «κορυφής» μεταξύ παρατάξεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετάσχει στα μετεκλογικά παζάρια, υποτιθέμενενων μονομάχων που μετεκλογικά θα συνεργαστούν αρμονικότητα, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική στα κύρια, κρίσιμα ζητήματα. Από τη μία, είναι οι υποψήφιοι των μνημονίων, της τοπικής υπερφορολόγσης, των ιδιωτικοποιήσεων και από την άλλη το ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα είναι δήμαρχος ή δημοτική πλειοψηφία.

Το κρίσιμο είναι μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση να αποκαλύπτει, να παρεμποδίζει, να οργανώνει την αντίσταση του λαού, να ακούγονται με τις ρεαλιστικές προτάσεις της, πιο δυνατά οι διεκδικήσεις του λαού.

-Σας προσέγγισαν παρατάξεις για να ζητήσουν τη στήριξή σας ενόψει δευτέρου γύρου; Υπάρχει για εσάς το δίλημμα συντηρητική- προοδευτική Θεσσαλονίκη;

Οι άλλες παρατάξεις ξέρουν ποια αντιλαϊκή πολιτική θα υπηρετήσουν και ποιος είναι ο αντίπαλός της. Οπότε ξέρουν την αρνητική απάντηση μας.

Γίνεται προσπάθεια, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έννοιες συντήρηση – πρόοδος, να θολώσουν, να αντιστραφούν.

Να περάσει σαν «πρόοδος» ότι το δικό του, τρίτο – σκληρότερο - μνημόνιο, ότι η δική του υποταγή στον Τράμπ, τη Μέρκελ είναι πιο «προοδευτικά» σε σχέση με των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Ότι να επιστρέφεις προεκλογικά 1 από τα 100 που πήρες από τον λαό, δεν είναι εξαπάτηση αλλά πρόοδος. Ότι οι φοροαπαλλαγές και «εθελοντική» φορολογία σε εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανους όταν ό λαός κυνηγιέται «αναγκαστικά», ότι ακριβώς έκανε και ο Σαμαράς, είναι πρόοδος γιατί τώρα το κάνει «η πρώτη φορά αριστερά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι άλλες δυνάμεις, με την αντιλαϊκή πολιτική τους γιγάντωσαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια εκτρέφοντας την ακροδεξιά. Άλλωστε συνεργάστηκε μαζί της στη κυβέρνηση (ΑΝΕΛ), φωτογραφίζεται με Ναζιστές (Κασιδιάρης, Αμβρόσιος), μεθοδεύει αλλαγή της ποινική νομοθεσίας για να πέσουν στα μαλακά οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν. Μόνη απάντηση στην ακροδεξιά, τον φασισμό είναι όποιος χτυπά τη μήτρα του, τον καπιταλισμό. Είναι το ΚΚΕ.

-Η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα σε αυτές τις εκλογές; Σε περίπτωση που ως μέλη του ΔΣ σας καλούσαν να υπερψηφίσετε τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με δήμους της Β. Μακεδονίας τι στάση θα κρατούσατε;

Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να είναι ένα από τα κριτήρια ψήφου. Γιατί επηρεάζει τη καθημερινότητα όλου του λαού, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Τον βάζει σε κινδύνους. Στο κάδρο ανταγωνισμών ΗΠΑ – Ρωσίας, στα Βαλκάνια, με πολεμικές προετοιμασίες και εντάσεις.

Η συμφωνία είναι απαράδεκτη. Παραγγέλθηκε από ΝΑΤΟ – ΕΕ και υπογράφηκε από τον Τσίπρα για ένα και μοναδικό λόγο : την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ενίσχυση του στη περιοχή έναντι της Ρωσίας.

Αυτό το αποκρύπτουν και οι υπερασπιστές και οι «πολέμιοι» της συμφωνίας, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ και εθνικιστές. Διαφωνούν μόνο για το όνομα ενώ όλοι υποτάσσονται στις προτεραιότητες ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ουσιαστικά, μόνο το ΚΚΕ είναι κατά της συμφωνίας γιατί είναι κατά της πραγματικής στόχευσης της.

Βεβαίως θα υπερψηφίσουμε τη συνεργασία του δήμου με αντίστοιχους της Β. Μακεδονίας. Ακόμα περισσότερο, επιδιώκουμε την πραγματική συνεργασία με τους εργαζόμενους, το λαό της γειτονικής χώρας για να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα, την ειρήνη, τη φιλία των λαών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ενάντια στους δολοφόνους ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που με το «διαίρει και βασίλευε», με εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, φέρνουν έριδες, πολέμους και αλλαγή συνόρων (όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία) για να κυριαρχούν τα δικά τους συμφέροντα.

-Στο παρελθόν είδαμε επεισόδια μπροστά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όταν τέθηκε επί τάπητος το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών σε ένα κομμάτι του τομέα καθαριότητας. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντίδραση ενάντια σε μια τέτοια επιλογή;

Ήμουν Δημ. Σύμβουλος όταν μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου τρώγαμε χημικά με εντολή του κ. Μπουτάρη, που ήθελε να δώσει το ΣΜΑ σε ιδιώτη. Δεν γενικολογούμε, δίνουμε την μάχη για καθαριότητα αποκλειστικά δημοτική υπηρεσία, επαναφορά των τμημάτων λειτουργίας της (ΣΜΑ), μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είμαστε μαζί τους στον αγώνα και το δικαίωμα τους για μόνιμη σταθερή δουλειά. Τους στηρίζουμε και στις όποιες δυνατότητες υπάρχουν με ένδικα μέσα.

Κανένας ιδιώτης. Ιδιώτης σημαίνει κέρδη με μείωση προσωπικού, λιγότερη καθαριότητα, εκτόξευση κόστους για τους δημότες, όπως αποδείχθηκε παντού.

Στην ιδιωτικοποίηση συμφωνούν oι υποψήφιοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, δήθεν «ανεξάρτητοι» και ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει ΚΟΙΝΣΕΠ, σαν όχημα εισόδου των εργολάβων. Τέλος λοιπόν στην κοροϊδία υποψηφίων που προεκλογικά τους “πήρε ο πόνος” για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδωσαν την μάχη, διεκδίκησαν και απέδειξαν ότι η καθαριότητα δουλεύει πολύ καλύτερα, πολύ φθηνότερα και με υπεράσπιση των εργαζόμενων χωρίς ιδιώτες εργολάβους.

-Πολίτες τοποθετούν ψηλά στην ιεράρχηση το θέμα της ασφάλειας. Με αφορμή την κατάσταση στη Ροτόντα αλλά και το πρόσφατο περιστατικό στο Καπάνι, ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης. Ποιες πρωτοβουλίες μπορεί να αναλάβει ο δήμος για να συμβάλλει στο να δημιουργηθούν πιο ασφαλείς γειτονιές;

Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι υπόθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αυτό αφορά και το Καπάνι. Αν θέλεις να χτυπήσεις το παρεμπόριο χτυπάς τους εισαγωγείς (μπορεί και Έλληνες). Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτεί ελευθερία εμπορίου.

Ωστόσο το Καπάνι έχει χειρότερο πρόβλημα. Εδώ και χρόνια, η «αγορά των φτωχών» μεθοδευμένα υποβαθμίζεται για να παραδοθεί – όπως το Μοδιάνο – σε έναν μεγάλο επιχειρηματία. Να εκδιωχθούν τα μικρομάγαζα, οι φτωχοί καταναλωτές από το «λαμπερό» κέντρο της πόλης. Αλήθεια, τι έκαναν τόσα χρόνια σημερινοί υποψήφιοι δήμαρχοι όταν πέρασαν από θέσεις υπουργών (Νοτοπούλου, Ορφανός, Βούγιας), αντιδημάρχων (Ταχιάος, Ζέρβας), νομάρχη (Ψωμιάδης). ΤΙΠΟΤΑ. Εμείς ήδη προγραμματίζουμε πρωτοβουλίες από την επομένη των εκλογών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ο μοναδικός συνδυασμός που πήγε στη Ροτόντα, απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής και έκανε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση – συζήτηση με κορυφαίους επιστήμονες για τα ναρκωτικά.

Η θέση μας για τα ναρκωτικά είναι σαφής: Ούτε σκληρά ούτε μαλακά ναρκωτικά. Καμιά νάρκωση. Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης και τη συμφωνία όλων των άλλων συνδυασμών για χώρους στεγασμένης ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών. Ο θάνατος των ναρκωτικών είτε άστεγος είτε στεγασμένος είναι θάνατος. Η αστυνομία μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα πριν αυτό «μπει» στο πανεπιστήμιο για να δώσει αφορμή για προτάσεις κατάργησης του ασύλου. Ο Δήμος μπορεί να φτιάξει σε κάθε γειτονιά κέντρα ενημέρωσης, πρόληψης, αντιμετώπισης, επανένταξης. Ο στόχος είναι οι έμποροι, όχι οι χρήστες.

-Κρίνετε αποτυχημένο το μοντέλο του δημόσιου ΟΑΣΘ; Ο δήμος πώς μπορεί να εμπλακεί στο κεφάλαιο «αστικές συγκοινωνίες»

Είναι η εφαρμογή της πλήρους απαξίωσης, ώστε να φαίνονται οι ιδιώτες “σωτήρες”. Είχαμε το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ, τεραστίων διαστάσεων. Έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήθεν να τον κρατικοποιήσει και ταυτόχρονα νομοθετεί τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης του. Ψηφίζει την Ευρωπαϊκή οδηγία για την απελευθέρωση των συγκοινωνιών. Τέτοιες “κυβιστήσεις” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση της υποψήφιας του για «δημοτικοποίηση» οδηγεί πάλι σε ιδιωτικοποίηση αφού κανένας δήμος δεν μπορεί να αντέξει το κόστος αγοράς, συντήρησης λεωφορείων και πολυάριθμου προσωπικού.

Αστική συγκοινωνία αποκλειστικά δημόσια υπό ενιαίο κρατικό φορέα για όλες τις μορφές της. ΑΜΕΣΑ: δωρεάν συγκοινωνία από και προς τη δουλειά για εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ. Θυμίζουμε ότι εφαρμόστηκε το ’80, γιατί όχι τώρα, μετά 30 χρόνια;

Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ακριβότερη και ακόμα χειρότερη συγκοινωνία. Ο ιδιώτης θέλει κέρδη, κόψιμο των γραμμών μειωμένης κίνησης, μη ανανέωση του στόλου. Το εισιτήριο όχι μόνο θα ακριβύνει αλλά θα είναι πάλι κρατικά επιδοτούμενο από το φορολόγηση του λαού, δηλαδή κέρδη εξασφαλισμένα. Η συγκοινωνία είναι όρος επιβίωσης. Γιατί ένα τέτοιο ζωτικό αγαθό να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης από ιδιώτες σε βάρος των δημοτών;

ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι υποψήφιοι τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ. Οι μεν (πολυάριθμοι) προερχόμενοι από τη ΝΔ ευθέως, η δε υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ μέσω δημοτικοποίησης

-Χαρακτηρίζετε εισπρακτικό το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Τάξη στο παράνομο παρκάρισμα πώς θα μπει;

Είναι σκανδαλώδες να νοικιάζεις τη πόλη σου από τον δήμο και ιδιωτική εταιρία που κερδίζει εκατομμύρια από τους Θεσσαλονικείς.

Το πρόβλημα δεν λύθηκε. Διαμαρτύρονται και οι κάτοικοι του κέντρου και οι επισκέπτες. Μόνη ευχαριστημένη η ιδιωτική εταιρία.

Ο δήμος Πάτρας, με δήμαρχο του ΚΚΕ, έχει κι’ αυτός οικονομικά προβλήματα. Γιατί όμως κατάφερε να μειώσει το κόστος της ώρας από 1,60 σε 0,30 την ώρα; Γιατί πήγε κόντρα σε συμφέροντα. Αυτό θέλουμε να γίνει άμεσα και στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση πλήρους κατάργησης του χαρατσιού.

Συνολική λύση δεν βρίσκεται σε μια μέρα. Χρειάζεται σχεδιασμός ολοκληρωμένος του κυκλοφοριακού. Θα μπορούσε στη ΔΕΘ – πέρα από πράσινο, χώρους αναψυχής αθλητισμού, πολιτισμού να γίνει ένα μεγάλο δημόσιο δωρεάν πάρκιγκ, ένας σταθμός μετεπιβίβασης της αστικής συγκοινωνίας από ανατολικά σε μικρά, ευέλικτα, δωρεάν λεωφορεία γα το κέντρο της πόλης. Όπως αντίστοιχα στο λιμάνι.

Όμως ακόμα κ’ αυτές δυνατότητες ακυρώνονται από τους άλλους συνδυασμούς που ομονοούν στο να παραδοθεί η ΔΕΘ και το λιμάνι σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

-Φοβάστε ότι η πόλωση που δημιουργείται μεταξύ των ψηφοφόρων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ευρωεκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν θα συρρικνώσουν τις δυνάμεις των άλλων παρατάξεων και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Δικομματική πόλωση κομμάτων που ταυτίζονται στα κύρια προβλήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Στόχος τους είναι η προσέλκυση ψήφων από άλλα κόμματα με προεκλογικά ψευτο-διλήμματα που τελικά οδηγούν στην ίδια πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως ακριβώς παλιότερα το ΠΑΣΟΚ – απευθύνεται στους αριστερούς, προοδευτικούς ψηφοφόρους. Η πραγματική στόχευση του είναι το ΚΚΕ και όχι η ΝΔ. Άλλωστε μπορεί να βρεθεί μαζί της στην ίδια κυβέρνηση όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ για να περάσουν μαζί μνημόνια.

Ο λαός έχει πλέον πείρα. Όποτε εγκλωβίστηκε σε τέτοια δικομματικά ψευτο-διλήμματα την πλήρωσε ακριβά.

Τώρα πρέπει να τα ξεπεράσει. Να κάνει τη διαφορά. Να ψηφίσει ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι το μοναδικό που φοβούνται όσοι επιβουλεύονται τα συμφέροντα του, το μοναδικό που μπορεί να δώσει ανάσες στο λαό, να ανοίξει δρόμους πραγματικής ανατροπής και αλλαγής στη ζωή του.

Keywords
χρυση αυγη, θεσσαλονικη, σημαίνει, εκλογες, ΚΚΕ, τίθενται, νατο, ηπα, ρωσία, δηλ, συγκοινωνιες, ΠΑΣΟΚ, συριζα, δίλημμα, μνημονιο, μερκελ, σαμαρας, κασιδιαρης, επηρεάζει, ελλαδα, τσιπρας, σμα, συμβασιουχοι, ψωμιαδης, οασθ, αμεα, λύση, ΔΕΘ, λεωφορεια, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μακης ψωμιαδης, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, φορολογια 2013, ιταλια εκλογες, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κομματα, μιλα, δυνατα, ρωσία, το θεμα, αμεα, αστυνομια, δουλεια, δωρεαν, ηγεσια, ηπα, θανατος, θεμα, θητεια, κινα, κοντρα, ναρκωτικα, οασθ, σμα, φιλια, αγωνες, αποκαλυψη, αφορμη, βαλκανια, βρισκεται, γειτονια, γινει, γινεται, δηλ, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, διοικηση, δικη, δίλημμα, διλήμματα, δηλητηριο, δωσει, υπαρχει, ειρηνη, ελευθερια, ενημερωση, εργα, επηρεάζει, επρεπε, ερχεται, εταιρια, ζωη, ζωης, εμποροι, ζωτικο, ιδια, η δικη, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυρια, κομμα, κοψιμο, κρατικο, χτυπα, λύση, λογο, μητρα, μειωση, νατο, ονομα, ορος, οχημα, πηγαινε, προβληματα, προσληψεις, ροτοντα, σαφης, συζητηση, συνεχεια, συντηρηση, τιμη, τίθενται, φαινονται, φορολογια, φορα, χημικα, δικαιωμα, εφαρμογη, ενωση, επεισοδια, ιδιαιτερα, κομματι, μπροστα, ορφανος, σαπιλα, σημαίνει, σωτηρης, θεσεις
Τυχαία Θέματα