Σαν σήμερα: To γκολ του Γκουερίνο που χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ (VIDEO)

Στις 2 Μαϊου του 1976, δηλαδή πριν από 44 χρόνια ακριβώς, ο Νέτο Γκουερίνο πέτυχε ένα χρυσό γκολ που χάρισε μία ιστορική νίκη στον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος των "ασπρόμαυρων".

Ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα την Ένωση για ένα ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Περίπου 45.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ

είχαν βρεθεί στην Τούμπα προκειμένου να δουν την ομάδα τους να... αγκαλιάζει τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ντέρμπι ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους, ήταν από το ξεκίνημα του νευρικό, με τον ΠΑΟΚ στο 18ο λεπτό του αγώνα να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Σταύρος Σαράφης, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά, χωρίς οι δύο ομάδες να σκοράρουν.

Το ρολόι στο γήπεδο της Τούμπας έδειχνε το 89ο λεπτό, με τους "ασπρόμαυρους", να κερδίζουν φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος σέντραρε με τον Παναγιώτη Κερμανίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Νέτο Γκουερίνο, σαν "από μηχανής Θεός", να πετάγεται στην πλάτη της άμυνας των "κιτρινόμαυρων" και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά την επίτευξη του γκολ έτρεξε στην κερκίδα και πανηγυρίσει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, το γκολ-τίτλου, που σημείωσε αποτυπώνοντας μια για πάντα το όνομα του στην ιστορία των "ασπρόμαυρων".

Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον τέσσερις βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και ουσιαστικά πρωταθλητής, αφού χρειαζόταν μόλις μια νίκη στα τρία ματς που απέμεναν και από την άλλη οι "κιτρινόμαυροι" έπρεπε να πετύχουν τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι "ασπρόμαυροι" τσέκαραν μαθηματικά το πρώτο τους πρωτάθλημα Ελλάδος, πενήντα χρόνια μετά από την ίδρυσή τους, στο Καυτανζόγλειο με το 3-1 επί του Ηρακλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα