Στ. Καλαφάτης: Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει "ντελιβεράς" ξένων αξιώσεων κόντρα στα συμφέροντα του ελληνισμού

«Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση. Να πούμε ναι στην πρόταση δυσπιστίας. Να πούμε ναι στους Έλληνες που απαιτούν να σταματήσουμε το έγκλημα πριν παράξει μη αναστρέψιμες συνέπειες. Να πούμε ναι στους Έλληνες που ζητούν να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει ντελιβεράς ξένων αξιώσεων κόντρα στα συμφέροντα του Ελληνισμού. Να πούμε ναι στους Έλληνες που απαιτούν να βάλουμε φραγμό στο σφετερισμό της ιστορίας μας, τις ανιστόρητες διεκδικήσεις του γείτονά μας και τη λεόντειο συμφωνία που έχουμε μπροστά μας».

Αυτά υπογράμμισε, από το βήμα της Βουλής,

στην τοποθέτησή του ο Bουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Και υπογράμμισε: «Σας το λέμε ξεκάθαρα: Οι ισχυρισμοί της συγκυβέρνησης δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη»!

Τόνισε ακόμη το εξής: «Θα το πω όπως το άκουγα από τον Κώστα Καραμανλή: Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται. Θα το πω και όπως το ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στο «μαύρο πυρήνα της συμφωνίας», όπως τον χαρακτήρισε:

«Η κυβέρνηση ψεύδεται και το ξέρει! Δε θα ισχύει το erga omnes και δε θα λυθούν άμεσα όλα τα ζητήματα: Πρώτο διότι οι εμπορικές ονομασίες, οι επωνυμίες και τα σύμβολα παραπέμπονται σε διεθνή ομάδα. Δεύτερο διότι θα συγκροτηθεί και άλλη επιτροπή, που θα εξετάσει τα βιβλία ιστορίας των δύο χωρών, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αλυτρωτικές αναφορές. Τρίτον, διότι - όπως αναφέρεται - κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» κατά βούληση. Και τέταρτον, αλλά σοβαρότερο, διότι η σύνθετη ονομασία δε θα καλύπτει τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Και όλα αυτά, αποτελούν τον μαύρο πυρήνα της συμφωνίας», κατέληξε.

Τέλος, διερωτήθηκε αν θα μπορούν αύριο οι τοπικοί παραγωγοί να χρησιμοποιούν μακεδονικές ονομασίες για τα προϊόντα τους και υπογράμμισε ότι με αυτήν τη συμφωνία «δε θα αντιμετωπιστεί, αλλά θα απελευθερωθεί το τζίνι του αλυτρωτισμού»!

Keywords
Τυχαία Θέματα