Σταύρος Καλαφάτης: Ραντεβού στην Αθήνα, ραντεβού στο Σύνταγμα

Με τη φράση «ραντεβού στην Αθήνα, ραντεβού στο Σύνταγμα», έκλεισε την ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε με τον τίτλο «η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού», ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στις πρακτικές πόλωσης, φανατισμού και διχασμού του ΣΥΡΙΖΑ

και επίμεινε στη «στρατηγική του μεσαίου χώρου, του μέτρου και της μετριοπάθειας». Υπογράμμισε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, τις προκλήσεις των Αλβανών και τα σχέδια των Τούρκων και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών». Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κύρωσή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι είμαστε μετωπικά αντίθετοι. Δεν μπορούμε οι Μακεδόνες να πούμε «μακεδόνες» τους Σκοπιανούς. Δεν μπορούμε οι Έλληνες να διαγράψουμε την ιστορία 2,5 χιλιάδων χρόνων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε λύση που σφετερίζεται όνομα, εθνότητα και γλώσσα… Η Συμφωνία των Πρεσπών, το τέρας αυτό της Λίμνης, πέρα από τη σύνθετη ονομασία, χαρίζει στους Σκοπιανούς «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα….

Εάν κυρωθεί η συμφωνία, θα ακούμε παντού τους εταίρους και τους συμμάχους μας να καλωσορίζουν τον «Μακεδόνα» πρωθυπουργό και όχι τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας». Θα ακούμε, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία, να γίνεται λόγος για «μακεδονικό» λαό. Θα ακούμε, με το πέρασμα των χρόνων, να επικρατεί το «Μακεδόνες»… Στην ίδια κατεύθυνση συλλειτουργεί και το γεγονός ότι το σύνθετο όνομα δεν θα ισχύει erga omnes, δεν θα ισχύει για όλες τις χρήσεις, δεν θα εφαρμόζεται από τους πολίτες, αλλά μόνο από το κράτος. Το κράτος, όμως, έχει ήδη παραγγείλει χιλιάδες διαβατήρια με το όνομα «Μακεδονία». Μείζον ζήτημα συνιστά και το γεγονός ότι η Συμφωνία βάζει σε αμφισβήτηση τις δικές μας μακεδονικές ονομασίες και δημιουργεί προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο της Β. Ελλάδας. Αντί οι Σκοπιανοί να μας γυρίσουν την ιστορία που έκλεψαν, γυρεύουν και τα ρέστα. Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και τ’ αμπέλι…

Η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε στην εξουσία την ώρα που η συγκυρία λειτουργούσε, όσο ποτέ στο παρελθόν, υπέρ μας. Αντί να αξιοποιήσουν το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, έγιναν βολικοί σε ξένα συμφέροντα. Έγιναν ντελιβεράδες ξένων επιδιώξεων. Έδωσαν στους Σκοπιανούς όλα όσα ζητούσαν. Έκαναν παραχωρήσεις που δεν δεχόταν ούτε καν να συζητήσει καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση. Και το έκαναν παραβιάζοντας κάθε αρχή και έννοια Δημοκρατίας… Έγινε κυβέρνηση αποστατών με δεκανίκια. Και προσπαθεί τώρα με συνοπτικές διαδικασίες να βιάσει τη βούληση του λαού. Περιφρονεί την αντίθεση της πλειονότητας των Ελλήνων. Περιφρονεί το 80% των Ελλήνων. Κουρελιάζει, τελικά, την ίδια τη Δημοκρατία…»

Εμείς, τόνισε, «είμαστε μαζί, γιατί μας φέρνουν κοντά κοινές αρχές και αξίες. Είναι οι αρχές και αξίες που μας κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι αρχές που κουβαλάμε χέρι με χέρι, γενιά με γενιά, χρόνια και χρόνια. Οι αρχές της μεγάλης, της πατριωτικής, της ευρωπαϊκής και λαϊκής Παράταξης. Της Νέας Δημοκρατίας… Για μας λοιπόν (και θα το πω όπως το ‘πε ο Κώστας Καραμανλής) «η ιστορία δεν διαγράφεται και δεν ξαναγράφεται». Για μας (και θα το πω όπως το ‘πε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) «η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη»… Τους λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: Ούτε οι κρίσιμες εθνικές υποθέσεις μπορεί να κρίνονται από μια κυβέρνηση συναλλαγής, ούτε η ιστορία 2, 5 χιλιάδων χρόνων να διαγράφεται από μια χούφτα γυρολόγων. Δεν συμπράττουμε, λοιπόν, με επίδοξους βιαστές της βούλησης των Ελλήνων. Δεν ψηφίζουμε την κύρωση της Συμφωνίας. Δεν παίζουμε με τα εθνικά μας ζητήματα. Δεν πουλάμε την ψυχή μας… Απέναντι στην ανευθυνότητα, αντιπαραθέτουμε τη σύνεση και την ευθύνη. Απέναντι στο σαράκι του λαϊκισμού, στα ψεύτικα και μεγάλα λόγια, αναπτύσσουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα. Απέναντι στις κραυγές και τις ύβρεις, αντιτάσσουμε τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, το μέτρο και τη μετριοπάθεια. Απέναντι στην κατάρα του διχασμού, που μόνο εθνικές καταστροφές επιφυλάσσει, αναδεικνύουμε τη δύναμη της εθνικής ενότητας».

Ακόμη ο κ. Καλαφάτης στάθηκε στην ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου μιλώντας για αποθράσυνση του αλβανικού εθνικισμού, αναφέροντας «έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να τους κόψουμε το βήχα». Σημείωσε ότι «ανησυχούμε για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο», τονίζοντας ότι «η παράταξή μας έβαλε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταύρος Καλαφάτης, Ραντεβού, Αθήνα, Σύνταγμα,stavros kalafatis, rantevou, athina, syntagma