"Στέψη" πρωταθλητή στην Τούμπα! ΠΑΟΚάρα για τίτλο, "πάτησε" τον Ολυμπιακό και το σηκώνει!

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από όνειρο έκανε πάρτι στο ντέρμπι τίτλου, νικώντας 3-1 τον Ολυμπιακό με καταπληκτική εμφάνιση μέσα σε αποθέωση και φοβερή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη Τούμπα. «Σήκωσε το, δεν μπορώ να περιμένω» και «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» φώναζαν παραληρώντας 30.000 οπαδοί.

Εκπτώσεις έως -70% στα PAOK

FC Official Stores! Προλαβαίνεις;

Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε από το πρώτο 20λεπτο με δύο υπέροχα γκολ των Βιεϊρίνια (3΄) και Μπίσεσβαρ (19΄) , έχοντας εξαιρετική απόδοση και μη αφήνοντας περιθώρια στους «ερυθρόλευκους» στην αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής της Super League. Στο 82΄ ο Άκπομ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 3-0, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει απλά να μειώσει στο τελικό 3-1 στο 87΄ με γκολ του Ποντένσε.

Οι «ασπρόμαυροι» ξέφυγαν στο +9 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και με αυτή τη διαφορά από τους Πειραιώτες που ακολουθούν στην δεύτερη θέση, κρατούν τον τίτλο στα χέρια τους στα 10 παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Βιεϊρίνια έκανε ένα εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νάτχο, πήρε λίγο ύψος και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Σα, ο οποίος πετάχτηκε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς, δίχως όμως να δημιουργεί φάσεις. Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει τον έλεγχο και αμυνόταν σωστά.

2-0 στο 20λεπτο

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης οι ασπρόμαυροι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στην Τούμπα. Ο Ζαμπά πήρε πάσα από τον Μπίσεσβαρ και έβγαλε ανενόχλητος την σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Άκπομ έκανε κεφαλιά πάσα και ο Μπίσεσβαρ απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ μέσα σε αποθέωση.

Στο 21΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Γκιγιέρμε έξω από την περιοχή και δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε δυνατό σουτ ο Χριστοδουλόπουλος έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Στο 29΄ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Ο Σάκχοφ έκανε το σουτ με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε κοντά σε τρίτο γκολ πριν το πρώτο ημίωρο. Στο 34΄ σημειώθηκε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκιλιέρμε έκανε λάθος, ο Άκπομ πήρε τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Ζαμπά, εκείνος έστρωσε στον Μπίσεσβαρ, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Σα απέκρουσε και στη συνέχεια ο Σισέ απομάκρυνε. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 και τους φιλάθλους του να στήνουν πάρτι στις κερκίδες.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό (Μέσα οι Καμαρά και Ντίας, εκτός οι Νάτχο και Χριστοδουλόπουλος) που είχε και την πρώτη καλή στιγμή. Στο 48΄ Ο Φορτούνης κουβάλησε τη μπάλα, έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Ντίας, εκείνος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο προσπαθούσε να απειλήσει αλλά ο ΠΑΟΚ αμυνόταν εξαιρετικά και δεν έδινε περιθώρια.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανέβει και να πιέσει. Έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο ΠΑΟΚ οπισθοχωρούσε, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με την ομάδα του Λουτσέσκου να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα δύο τερμάτων δίχως να απειλείται.

Το κερασάκι στην τούρτα από τον Άκπομ

Στο 82΄ ο Άκπομ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μία μεγάλη βραδιά στην Τούμπα. Ο Άγγλος επιθετικός έκλεψε τη μπάλα από τον Σισέ, βρέθηκε απέναντι από τον Σα, πλάσαρε υπέροχα με το δεξί τον Πορτογάλο γκολκίπερ και έκανε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 87΄. Ο Ζιλ Ντίας έκανε το σουτ με το δεξί μέσα στην περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ποντένσε πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα.

Στον φινάλε προκλήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων να ηρεμεί τα πνεύματα και το σφύριγμα της λήξης να φέρνει ένα πάρτι με έξαλλους πανηγυρισμούς οπαδών και παικτών.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46’ Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46’ Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76’ Χασάν).

Keywords
Τυχαία Θέματα