Στην κούρσα για τον δήμο και η "Μένουμε Θεσσαλονίκη": Να κάνουμε την πόλη Φλωρεντία των Βαλκανίων

Στη μάχη για την διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μπήκε και επίσημα η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», η οποία ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου την κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ρακκάς, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη για όσα έχει κάνει στις δύο θητείες της τονίζοντας πως η πραγματικότητα που βιώνει η πόλη,

είναι αντίθετη από αυτή που προβάλει ο δήμος διεθνώς.

Έκανε λόγο για εμμονή της διοίκησης του δήμου με τον τουρισμό, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην πόλη ενώ προκρίνει τις ανάγκες των επισκεπτών σε βάρος των κατοίκων.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε «έλλειμμα αντιπροσώπευσης», σημειώνοντας ότι αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι η κοινωνική πλειοψηφία της πόλης είχε άλλη στάση και άποψη απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο δήμος δεν επέλεξε να την εκφράσει, αντίθετα συγκρούστηκε μαζί της.

«Η ιστορία της πόλης και πολιτισμός της μπορεί να την καταστήσει οικουμενική, έχοντας ένα παρελθόν 2.300 χρόνων. Αυτή η πόλη μπορεί να αξιοποιήσει την μεγάλη πολιτιστική και ιστορική της παράδοση και να καταστεί Φλωρεντία των Βαλκανίων», ανέφερε ο Γιώργος Ρακκάς.

Ο κ. Ρακκάς απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασιών, καθώς όπως είπε δεν θα μπει σε παζάρια για την καρέκλα, αλλά θα στηρίξει προτάσεις τις οποίες συμφωνεί, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της παράταξης αυτές όπως τόνισε είναι η ισχυροποίηση του τοπικού κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, η αντιμετώπιση της υψηλής ανεργία και της ραγδαίας πτώσης του δημογραφικού.

Παράλληλα στόχος της παράταξης είναι να εκφράσει τις ιδέες του «δημοκρατικού πατριωτισμού» και να προβάλλει στόχους, όπως «ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, άμεση δημοκρατία και οικολογία».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Kωνσταντής Σεβρής, σημείωσε πως η παράταξη αντιστάθηκε στην εύκολη αντιπολίτευση και δεν αφέθηκε στο λεκτικό βερμπαλισμό, στις ασαφείς οραματικές διακηρύξεις.

«Η εμπειρία μας έως τώρα κρίνεται θετική. Γνωρίζουμε πως όλη αυτήν την περίοδο αποκτήσαμε πολλούς καλούς "ανώνυμους" φίλους, στις γειτονιές της πόλης μας. Και ταυτόχρονα πως αποκτήσαμε πολλούς ισχυρούς εχθρούς, στις τάξεις της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Γνωρίζουμε επίσης, πως το εγχείρημά μας, δεν αφήνεται στην "επικοινωνία", στο θέαμα και στο ξεχαρβάλωμα στα κοινωνικά δίκτυα», ανέφερε ο κ. Σεβρής.

Keywords
Τυχαία Θέματα