Συναυλία/ μουσικοθεατρικό αναλόγιο "Κασσιανή" σήμερα στη Ροτόντα

Σήμερα Κυριακή 1η Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Ροτόντα τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τη συναυλία/μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Κασσιανή». Πρόκειται για μία διοργάνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δημοτικών Μουσικών

Σχημάτων).

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 1η Απριλίου 2018 και ώρα 10:30, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και η ομάδα «Φίλοι Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» συνδιοργανώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Γαλερίου και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Γαλεριανού Ανακτορικού Συγκροτήματος ξενάγηση από την αρχιτέκτονα κα. Φανή Αθανασίου, αναστηλώτρια του Ανακτόρου - αφυπηρετήσασα υπάλληλο της Εφορείας και τον ξεναγό κ. Ρωμύλο Μαντζούρα. Θα ακολουθήσει μικρή μουσική εκδήλωση των «Nuit de l' art» (βιολί: Στ. Σεκέρογλου, ακορντεόν: Δ. Αραμπατζής). Είσοδος: ελεύθερη.

Την Παρασκευή 20 και 27 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε ομάδες των 30 ατόμων στην έκθεση «1917: Μνημεία στις φλόγες» που παρουσιάζεται στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος») μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δ-Κ, 10:00 - 13:00: 2310 226931). Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από φορείς της πόλης, από το αδημοσίευτο αρχείο σχεδίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, αλλά και από ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών με αφορμή την κατασκευή του Μετρό και σκιαγραφεί μέσα από απτά τεκμήρια την επιρροή της πυρκαγιάς του 1917 στο ιστορικό πρόσωπο της πόλης.

Τον Απρίλιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής αφηγήματος μνήμης με θέμα το Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»).

Αναλυτικά για τον διαγωνισμό:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διαγωνισμό αφηγήματος μνήμης σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Το θέμα της αφήγησης (αφήγημα ή αυτοβιογραφική μαρτυρία) πρέπει να σχετίζεται με το μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»).
2. Η έκταση του κειμένου ορίζεται στις 2.000 – 3.000 λέξεις.
3. Επιτρέπεται η υποβολή ενός κειμένου ανά συμμετέχοντα.
4. Η υποβολή θα γίνει σε επτά [7] αντίτυπα, τα οποία θα φέρουν μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, και σε ψηφιακό δίσκο (CD ή DVD), που θα περιέχει μόνο το κείμενο σε μορφή pdf με το ψευδώνυμο.
5. Στο εξωτερικό του φακέλου υποβολής θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, ενώ στο εσωτερικό θα εμπεριέχεται σφραγισμένος φάκελος με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τίτλος κειμένου, ψευδώνυμο).
6. Η υποβολή θα γίνει ταχυδρομικώς με κλειστό φάκελο, με το ψευδώνυμο στη θέση του αποστολέα, στη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Επταπύργιο, 540 03, Τ.Θ. 184 32 (με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό συγγραφής αφηγήματος μνήμης»). Ο φάκελος θα περιέχει τον σφραγισμένο φάκελο με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, τα έντυπα αντίτυπα του διηγήματος, καθώς και τον ψηφιακό δίσκο.
7. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα αποσταλεί, είτε με την αποστολή του μέσω συστημένου στον εαυτό τους, είτε με κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.
8. Η προθεσμία υποβολής λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.
9. Η αξιολόγηση θα γίνει από επταμελή επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν μαζί με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
10. Θα απονεμηθούν ένα βραβείο και δύο έπαινοι.
11. Τα τρία βραβευμένα κείμενα θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Θεσσαλονικέων Πόλις», το οποίο είναι υποστηρικτής του διαγωνισμού.
12. Τα δέκα αφηγήματα, που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία (συμπεριλαμβανομένων και των βραβευθέντων), θα εκδοθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε αυτοτελή έκδοση.
13. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέη Χαμάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα