Τα πρόσωπα της σφαγής στη Νέα Ζηλανδία

Η διαδικασία ταυτοποίησης των 50 θυμάτων του μακελειού στο Κράιστσερτς είναι σε εξέλιξη από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες χώρες ενώ πολλοί εξ αυτών ήταν πρόσφυγες.

Αρκετές οικογένειες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανακοινωθεί επισήμως η λίστα των νεκρών.

Ο 3χρονος που αγνοείται

Ανάμεσά τους είναι ο 3χρονος Μουκάντ Ιμπραΐμ, ο οποίος αναζητείται από την ώρα της επίθεσης. Είχε πάει στο τζαμί μαζί με τον αδερφό του και τον πατέρα τους, οι

οποίοι γλίτωσαν. Η οικογένειά του έψαξε στα νοσοκομεία αλλά δεν τον βρήκε.

Η αστυνομία, προς το παρόν, έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ένα παιδί στα θύματα, χωρίς να έχει ανακοινώσει το όνομά του. Γυμνάσιο της περιοχής έχει αναφέρει ότι λείπουν δύο από τους μαθητές του και ένας απόφοιτός του.

Ο 71χρονος "ήρωας"

Άλλη περίπτωση είναι αυτή του 71χρονου Νταούντ Ναμπί. Γεννημένος στο Αφγανιστάν, μετέφερε την οικογένειά του στη Νέα Ζηλανδία τη δεκαετία του 1980 για να ξεφύγει από τη σοβιετική εισβολή. Ήταν μηχανικός με αγάπη για τα vintage αυτοκίνητα.

Μετά τη συνταξιόδότησή του έγινε πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας στη Νέα Ζηλανδία. Ο 71χρονος εκτιμάται ότι έβαλε το σώμα του μπροστά από άλλους ανθρώπους στο τζαμί για να τους προστατεύσει όταν ξεκίνησε η επίθεση.

Ο 14χρονος που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής

Ο 14χρονος Σαγιάντ Μίλνε ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσει. Είχε πάει στο τζαμί μαζί με την μητέρα του. Η ετεροθαλής αδερφή του δήλωσε ότι τελευταία φορά που τον είδε "ήταν στο έδαφος του τζαμιού και αιμορραγούσε από το κάτω μέρος του σώματός του".

Ο 50χρονος Ναΐμ Ρασίντ ήταν δάσκαλος στο Κράιστσερτς. Σε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται να προσπαθεί να σταματήσει τον δράστη. Τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δεν άντεξε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Στα θύματα φέρεται να είναι ο 21χρονος Τάλχα Ρασίντ, ο μεγαλύτερος γιος του. Οι φίλοι του είπαν ότι μόλις είχε βρει νέα δουλειά και ήλπιζε να παντρευτεί σύντονα.

Ο 30χρονος Φαρχάι Ασάν μετακόμισε στην πόλη πριν από 10 χρόνια και εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ήταν παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το προξενείο του Μπαγκλαντές στη Νέα Ζηλανδία, έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι με καταγωγή από τη συγκεκριμένη χώρα. Η 42χρονη Χόσνε Αρά είναι βάσει δημοσιευμάτων στους νεκρούς. Ήταν στον χώρο του τζαμιού για τις γυναίκες όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ο σύζυγός της που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι βρισκόταν στον χώρο των ανδρών. Σύμφωνα με ανιψιό τους, η γυναίκα έσπευσε να βρει τον σύζυγό της και να τον σώσει αλλά δέχτηκε σφαίρες.

Έφυγε από τη Συρία και σκοτώθηκε στη Ν. Ζηλανδία

Ο Καλέντ Μουσταφά ήταν πρόσφυγας από τη Συρία. Μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία με την οικογένειά του το 2018. Ένας από τους έφηβους γιους του δεν έχει εντοπιστεί ενώ το άλλο του παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα