Τέλος από τον ΠΑΟΚ ο Ψάρρας- Ο Γιούρι Φιλίποφ αντικαταστάτης του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ μετά την χθεσινή ήττα από τον Ηρακλή στη Μίκρα για την προημιτελική φάση των playoffs της Volleyleague και δύο ημέρες πριν από την τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων που θα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο Σάκης Ψάρρας λίγους μήνες μετά την έλευση του στη Θεσσαλονίκη ως αντικαταστάτης

του Σέρτζιου Στάνκου αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, που αλλάζει προπονητή για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να πάρουν την παραπάνω απόφαση, όχι μόνο εξαιτίας της ήττας του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηρακλή, αλλά και για το γεγονός ότι ο Σάκης Ψάρρας επέλεξε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μίκρας να αναχωρήσει για την Αθήνα, χωρίς να μιλήσει με τους αθλητές του.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για το τέλος με Ψάρρα:

Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για το τέλος της συνεργασίας με τον Σάκη Ψάρρα αναφέροντας τα εξής: «Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή κ. Σάκη Ψάρρα, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια την καριέρα του».

Αντικαταστάτης ο Γιούρι Φιλίποφ

Οι "ασπρόμαυροι", πάντως, έχουν βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του ενόψει της συνέχειας των playoffs και του Final-4 του κυπέλλου.

Η παλιά δόξα του ελληνικού βόλεϊ και πατέρας του πασαδόρου του ΠΑΟΚ, Γιούρι Φιλίποφ, θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας βόλεϊ του Δικεφάλου του Βορρά.

Η ανακοίνωση:

Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον προπονητή κ. Γιούρι Φιλιποφ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του Δικεφάλου, ανέφερε:

“Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει ο σύλλογος από την αρχή της σεζόν”.

Η πορεία του ως αθλητής

Ασχολήθηκε με το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών και στα 16 του χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής της πατρίδας του, παίζοντας στη θέση του διαγώνιου. Σε ηλικία 22 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στα Ναυπηγεία και ένα χρόνο αργότερα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (1993-98) με τον οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1995, 1996) και αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος βολεϊμπολίστας στο ελληνικό πρωτάθλημα (1996). Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Βραζιλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σουζάνα. Επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ενώ το 2003 αγωνίστηκε στην Ουκρανία με τη Λοκομοτίβ Χάρκοβ , κατακτώντας 2 πρωταθλήματα Ουκρανίας και το Top Teams Cup. Το 2004 ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 1 Top Teams Cup.

Με την εθνική ομάδα της της Σοβιετικής Ένωσης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (1989) και καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης ενώ την εθνική ομάδα της Ουκρανίας συμμετείχε σε 3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ως προπονητής…

Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Την περίοδο 2006-09 κάθισε στον πάγκος της Λοκομοτίβ Χάρκοβ, με την οποία κατέκτησε 3 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα. Ακολούθησε κυπριακή ΑΕΚ Καραβά (2009-11), όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος και κέρδισε και το σούπερ καπ. Επιστρέφει την Λοκομοτίβ Χάρκοβ (2011-16) και πανηγυρίζει 5 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα. Ακολουθεί το ΑΠΟΕΛ (2016-17) και η Ντάγκεσταν (2017-18) και η Ιαροσλάβιτς (2018-19).

Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας (2006-14).

Keywords
Τυχαία Θέματα