Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν υπό βροχή στο 2ο Olympic Day Run (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων διεξήχθη ο αγώνας δρόμου 5.000μ., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Olympic Day Run και ξεκίνησε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του Ολυμπιακού Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μικροί

και μεγάλοι, παρά την βροχή, φόρεσαν τα αθλητικά τους και έδωσαν το «παρών» στον επετειακό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, παρέα με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και άλλους σημαντικούς αθλητές. Μεταξύ άλλων στο 2ο Olympic Day Run παραβρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Γιάννης Μελισσανίδης και η Πηγή Δεβετζή.

Στο φετινό Olympic Day Run, που διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Protergia συμμετείχαν πάνω από 3.000 δρομείς.

Η διαδρομή ακολούθησε τις οδούς: 3η Σεπτεμβρίου έως το τέλος αυτής, στροφή αριστερά επί της 30ης Οκτωβρίου και συνέχεια επί της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, με αναστροφή στο ύψος της οδού Παρασκευοπούλου και με κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, είσοδος στην 30ης Οκτωβρίου και στην συνέχεια επί της Λεωφόρου Νίκης με κατεύθυνση προς το κτίριο του παλαιού Τελωνείου, όπου στρίβει προς τα αριστερά και στη συνέχεια, ακολουθώντας ευθεία πορεία, καταλήγει στον προβλήτα Α’ και στην αψίδα τερματισμού του αγώνα.

Λίγο μετά ακολούθησε και ο αγώνας δρόμου 1.500μ, που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στο λιμάνι της πόλης, όπου και στήθηκε πάρτυ

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν στους Αγώνες 5.000μ. & 1.500μ., θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και έπαθλα στους νικητές. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρεις δρομείς, γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, που θα τερματίσουν στον αγώνα 5.000μ., καθώς και οι τρεις πρώτες οικογένειες / ομάδες (άνω των 10 ατόμων) στον αγώνα 1.500μ.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Στο 2o Olympic Day Run έδωσαν το «παρών» ο εν ενεργεία δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο νεοκλεγείς δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα