Θεσσαλονίκη: Έρχεται "τσεκούρι" της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

"Δεν δυσκολεύω τη ζωή των συνανθρώπων μου". Με αυτό το μήνυμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ενημερωτική δράση για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία για τη δράση έλαβε ο γνωστός για τον

αγώνα του υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, Δημήτρης Αντωνίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αυστηρές ποινές για όσους παρκάρουν σε θέσεις και ράμπες ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της Δράσης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε παρευρισκόμενους στα γύρω καφέ αλλά και σε περαστικούς, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο πως από τις 15 Σεπτέμβρη οι έλεγχοι για τις συγκεκριμένες παραβάσεις εντατικοποιούνται.

"Μέχρι 14 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αυτή η ενημέρωση. Ωστόσο μετά την εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα λάβουν χώρα έλεγχοι και βεβαιώσεις παραβάσεων", τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η Αστυνόμος Β', Ζωή Γεωργίου.

Όπως εξήγησε, οι παραβάτες θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα αφού πλεόν σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο για την συγκεκριμένη παράβαση αλλά αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος και της άδειας οδήγησης για 60 μέρες.

"Να καταλάβουμε πως οι δυσκολίες αφορούν όλους"

Το δικό του μήνυμα αναφορικά με την παράνομη στάθμευση οχημάτων σε σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ έστειλε στο περιθώριο της δράσης ο Δημήτρης Αντωνίου.

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα ευρύ πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η έλλειψη σεβασμού πρέπει να σταματήσει γιατί καθημερινά κινδυνεύουν άνθρωποι χωρίς να φταίνε σε τίποτα", σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία αυτή όταν είδε έναν γονιό με το παιδικό του καρότσι να βρίσκει κλεισμένο πεζοδρόμιο επειδή ένα αυτοκίνητο είχε παρκάρει σε αυτό, με συνέπεια να αναγκαστεί να κατέβει στον δρόμο κόντρα στο ρεύμα των αυτοκινήτων με το μωρό.

"Τότε σφίχτηκα τόσο πολύ και σκέφτηκα πως αυτό σκέφτηκα πως αφορά τη μισή πόλη, αφορά ηλικιωμένους που έχουν «Π», αφορά τους γονείς μας, αφορά τη γυναίκα με το παιδί, αφορά και εμάς με τα αναπηρικά αμαξίδια", υπογραμμίζει και προσθέτει: "Οι δυσκολίες αυτές δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους με αναπηρικό αμαξίδιο".

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αντωνίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην περιοχή της Καλαμαριάς.

"Επίσης πολλές φορές τις ράμπες τις κλείνουν με πρόχειρη δικαιολογία «δεν το είδα ή είχα κάτι σημαντικό εδώ δίπλα, πως κάνεις έτσι»", αναφέρει ο κ. Αντωνίου σχετικά με τη συμπεριφορά των ασυνείδητων οδηγών.

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα