Θεσσαλονίκη: Η ΕΔΥΕΘ τίμησε τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στεφάνια από κόκκινα γαρύφαλλα, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατέθεσαν πριν από λίγο μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, τα μέλη συγκεντρώθηκαν στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου τιμώντας τη μνήμη

του βουλευτή της ΕΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζιώκας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι καπηλεύεται τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

"Χρησιμοποιείται με τον χειρότερο τρόπο για να βγάλουν πολιτικό όφελος. Αυτό έγινε και πέρυσι, γίνεται και φέτος και μάλιστα εδώ στην πόλη μας. Είναι σκύλευση της μνήμης του Λαμπράκη. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δε θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να συμβαίνει. Θα δώσουμε οποιαδήποτε μάχη για να σταματήσει. Η σημερινή κυβέρνηση που παρέδωσε τα πάντα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορεί να καπηλεύεται τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη", ανέφερε.

Ακόμα, τη μνήμη του τίμησαν και κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια μέλη της Οργάνωσης Περιοχής ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα