Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών έσπευσαν στον μνημείο για να καταθέσουν στεφάνι ή να αφήσουν ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου.

Στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσαν, το ΚΚΕ,

το ΠΑΜΕ, η ΛΑΕ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, φοιτητικές παρατάξεις, εκπρόσωποι φορέων, σχολεία της Θεσσαλονίκης , σωματεία κ.α.

Η γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη, ανέφερε σε δηλώσεις της μέρα την κατάθεση ότι: "λύση για τον λαό, προοπτική για τον λαό είναι η δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής πλατιάς συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, θα παλέψει και ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει το δρόμο για τη δική του εξουσία, για τον σοσιαλισμό".

Ο Κοράκης Ανδρέας από την ΚΝΕ τόνισε σε πως: "45 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τα συνθήματα στις πύλες του παραμένουν ακόμη ανεξίτηλα. Το "έξω οι ΗΠΑ", "έξω το ΝΑΤΟ" παραμένει επίκαιρο και ανικανοποίητο. Οι φοιτητές, η νεολαία μαζί με την εργατική τάξη πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια των προηγούμενων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκο στρατηγείο".

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της ΛΑ.Ε, Χριστίνα Σουλτανίδου, υποστήριξε ότι: "τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείο για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", "έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", σήμερα είναι πικ επίκαιρα από ποτέ και αποτελούν φάρο για τη Λαϊκή Ενότητα για να συνεχίζουν τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων από άνθρωπο για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη".

Τέλος, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι: "στιγμές ιστορικές ταξικής πάλης όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου αφορούν τη θεμελίωση του οικοδομήματος της γέφυρας για το πέρασμα από μια κοινωνία σάπια, της εκμετάλλευσης του καπιταλιστικού συστήματος σε μια κοινωνία η οποία καταργεί την εκμετάλλευση και αφορά την πρόοδο συνολικά της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού".

Σημειώνεται ότι πριν την κατάθεση σημειώθηκε ένταση μεταξύ φοιτητών, ο οποίοι εμπόδισαν τον πρόεδρο του ΕΚΘ, το προεδρείο του ΣΦΕΑ και άλλους, να καταθέσουν στεφάνι.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα