Θεσσαλονίκη: Σε αναμονή για να σαλπάρουν τα καραβάκια του Θερμαϊκού

Αρχές Μαΐου, τα καραβάκια που ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στα νερά του Θερμαϊκού και εκτελούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Περαία – Ν. Επιβάτες, με επιστροφή, άναβαν τις μηχανές τους, καλωσόριζαν τους επιβάτες, Έλληνες και ξένους τουρίστες και ξεκινούσαν για τον προορισμό τους.

Φέτος, το τοπίο είναι ακόμη θολό, ως προς

το πότε θα ξεκινήσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια αλλά και υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, καθώς η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Νίκος Τσαμασλής, εκπρόσωπος της εταιρείας "Karavaki Thessaloniki Kruises" που διαθέτει το σκάφος "Άγιος Γεώργιος" λέει στο Thestival.gr ότι βρίσκονται σε αναμονή ανακοινώσεων και διευκρινίσεων από την κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσουν και φέτος τα δρομολόγια. "Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσοι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκονται στο καράβι και υπό ποιες προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για την έναρξη των δρομολογίων. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, για την ασφάλεια των επιβατών μας αλλά και του πληρώματος. Το “Άγιος Γεώργιος” θέλουμε να βγει και πάλι γρήγορα στη θάλασσα και να μπορέσουμε να δουλέψουμε, να διατηρήσουμε το προσωπικό μας και να εξυπηρετήσουμε και πάλι τον κόσμο, που κάθε χρόνο μας δείχνει την προτίμησή του", επισημαίνει.

Ο κ. Τσαμασλής περιγράφει ότι έτσι κι αλλιώς, ο κόσμος πάντα επέλεγε να κάθεται στον εξωτερικό χώρο του καραβιού, ενώ τονίζει ότι εν μέσω κορωνοϊού, είναι ένα πιο ασφαλές μέσο για να μετακινηθεί κανείς. "Αρκετοί πολίτες, μας επέλεγαν προκειμένου να πάνε στις παραλίες ή ακόμη και στις δουλειές τους. Με δεδομένο ότι δεν βρίσκεσαι σ’ έναν κλειστό χώρο, όπως είναι για παράδειγμα το λεωφορείο, είναι ένα πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης. Φυσικά, θα τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Περιμένουμε τις επίσημες οδηγίες και ανακοινώσεις", καταλήγει ο κ. Τσαμασλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα