Το Instagram βελτιώνεται ενάντια στις Phishing επιθέσεις

Λάβατε ηλεκτρονικό μήνυμα από το Instagram; Μην υποθέσετε ακόμα πως είναι ασφαλές.

Τη Δευτέρα, το Instagram κυκλοφόρησε ένα νέο χαρακτηριστικό σχεδιασμένο για να σταματήσει επιθέσεις phishing από hackers που μεταμφιέζονται ως υπηρεσία κοινωνικού δικτύου. "Οι κακοί ηθοποιοί γίνονται καλύτεροι στο να μιμούνται ηλεκτρονικά μηνύματα από το Instagram και έχει αρχίσει

να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο για τους ανθρώπους να ξεχωρίσουν το κανονικό από το ψεύτικο email", είπε η ιδιόκτητη από το Facebook υπηρεσία.

Με μία πρώτη ματιά, τα emails από τους hackers φαίνονται έγκυρα μιας και φέρουν λογότυπα του Instagram. Προσφέρουν πιστοποιημένα σήματα, ισχυρίζονται πως ο λογαριασμός σας έχει χακαριστεί και χρειάζεται να ασφαλιστεί ή σας κατηγορούν για παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων. Οι scammers όμως, το μόνο που θέλουν είναι να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και να εισάγεται τις πληροφορίες log-in σε μία ιστοσελίδα που ελέγχουν οι ίδιοι.

Για να βοηθήσουν τους χρήστες να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ ψεύτικης και επίσημης επικοινωνίας του Instagram, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα κυκλοφορήσει μία νέα καρτέλα "Emails from Instagram", η οποία "θα επιτρέπει στον οποιοδήποτε να ελέγξει αν το ισχυριζόμενο Instagram email που έλαβαν, είναι αυθεντικό", είπε το Instagram.

Το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να βρεθεί μέσω Settings > Security > Emails From Instagram. Μία καρτέλα "Ασφάλειας" θα εμφανίσει μία λίστα από emails που σας έχει στείλει το Instagram τις 14 τελευταίες μέρες, σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού σας και τις τοποθεσίες από τις οποίες έχετε κάνει log in. Μία δεύτερη καρτέλα, με ονομασία "άλλα", θα σας δείξει το υπολειπόμενα emails που σας έστειλε το Instagram την ίδια ακριβώς περίοδο.

"Αποθαρρύνουμε τον κόσμο από το να κλικάρει κάποιο link σε email που ισχυρίζεται πως έχει σταλεί από το Instagram, αν δεν επιβεβαιώσουν ότι το στείλαμε εμείς. Αν κάποιος κατά λάθος κλικάρει κάποιο ύποπτο link, μπορεί να ζητήσει να ασφαλίσει τον λογαριασμό του εδώ," πρόσθεσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Για περαιτέρω προστασία του λογαριασμού σας, είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication. Αυτό σημαίνει πως όποιος προσπαθήσει να μπει στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να έχει τον κωδικό σας και τον ειδικό κωδικό μιας χρήσης που έρχεται μέσω SMS στο κινητό σας, για να μπορέσει να έχει πρόσβαση. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω Settings > Security > Two-Factor Authentication.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα