Το ΑΠΘ με ισχυρή παρουσία στο κορυφαίο συνέδριο "EUROMAT 2019" στη Στοκχόλμη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στο 16ο Διεθνές Συνέδριο «European Congress & Exhibition on Advanced Materials & Processes –EUROMAT 2019» (Δείτε EΔΩ), το οποίο έλαβε χώρα μεταξύ 1-5 Σεπτεμβρίου 2019, στην Στοκχόλμη, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εταιριών Υλικών (Federation of European Materials Societies).

Η

παρουσία και η συμμετοχή της αποστολής του ΑΠΘ με Καθηγητές, Μεταδιδάκτορες, Υποψήφιους Διδάκτορες, Μεταπτυχιακούς και Προπτυχιακούς Φοιτητές ήταν πολυπληθής και πολυδιάστατη, καθώς δεν περιορίστηκε στη διοργάνωση συμποσίων και την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών, αλλά συνεισέφερε και στην υποστήριξη της οργάνωσης του συνεδρίου με εθελοντές.

Στην κατεύθυνση αυτή ευεργετικό ρόλο διαδραμάτισε η αποκτηθείσα εμπειρία από την αντίστοιχη επιτυχημένη διοργάνωση του «EUROMAT 2017» στη Θεσσαλονίκη (Δείτε ΕΔΩ). Τη μέγιστη συμμετοχή στην επιτυχία του «EUROMAT 2019» είχε ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Νικόλαος Μιχαηλίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλογνωσίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια από το 1989 και αναγνωρίζεται διεθνώς ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό φόρουμ στον τομέα της επιστήμης και μηχανικής των υλικών (Μaterials Science and Engineering - MSE). Το «EUROMAT 2019» διοργανώθηκε από τη Σουηδική Εταιρεία Τεχνολογίας Υλικών, Swedish Society for Materials Technology (SFMT) και υποστηρίχθηκε από έναν εντυπωσιακό αριθμό χορηγών και εκθετών, παρέχοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης, δικτύωσης και προβολής σε όλους τους συνέδρους.

Το Συνέδριο αποτελούνταν από 70 συμπόσια που ομαδοποιήθηκαν σε 9 επιστημονικές περιοχές. Πάνω από 2.400 περιλήψεις ελήφθησαν από περίπου 2.300 συμμετέχοντες προερχόμενοι από 60 και πλέον χώρες από όλον τον κόσμο, ενώ συνολικά διεξήχθησαν 350 συνεδρίες, παράλληλα σεμινάρια καθώς και εκδηλώσεις δικτύωσης σχετικά με την κριτική έρευνα και ανάπτυξη για την καινοτομία και το εργατικό δυναμικό της βιομηχανίας. Το πρόγραμμα επισημαίνεται ιδιαίτερα από τις 10 κεντρικές ομιλίες (Plenary) που έδωσαν διάσημοι ερευνητές, 3 παραλήπτες βραβείων της FEMS και συνολικά 100 προσκεκλημένων ομιλητές. Τέσσερα συμπόσια διοργανώθηκαν από την FEMS και την εταιρεία «The Minerals, Metals & Materials Society – TMS» των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας την τάση συνεργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα