Το πρόγραμμα της "Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών Δ. Παύλου Μελά" παρουσίασε ο Άρης Ιακωβίδης

«Θέλουμε να νιώσουν οι συμπολίτες μας ότι είμαστε δίπλα τους και ότι τους ακούμε. Διότι αν η διοίκηση του Δήμου δεν καταφέρει να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, τότε έχει αποτύχει».

Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Παύλου Μελά και επικεφαλής του συνδυασμού, Άρης Ιακωβίδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του.

«Το πρόγραμμά μας καταρτίστηκε έπειτα από διάλογο με τους κατοίκους του Δήμου μας. Γυρίσαμε κάθε γειτονιά και καταγράψαμε τις ελλείψεις και τις παραλείψεις.

Ζητήσαμε από τους συνδημότες μας να μοιραστούν μαζί μας τις προτάσεις τους. Εργαστήκαμε ώρες ατελείωτες για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα δίνει όραμα και προοπτική στον τόπο μας και στους ανθρώπους του», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ιακωβίδης.

Εν συνεχεία, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ακολουθεί περίληψη του προγράμματος της «Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά»:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κινδυνεύει με το νέο νόμο να γίνει χώρος παραταξιακών συγκρούσεων, ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και ρεβανσισμού που δε θα επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων! Δέσμευσή μας, να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού – δημιουργικού διαλόγου που θα προάγει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Οι Λαϊκές Συνελεύσεις, οι Συνελεύσεις Γειτονιάς, θεσμοί Λαϊκής Συμμετοχής και το Ανοιχτό Σχολείο, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να συζητούν με τη Διοίκηση για τα μεγάλα θέματα του Δήμου και θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής, στο Ζωντάνεμα της Γειτονιάς!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Δημόσια Διοίκηση. Νέες Διοικητικές πρακτικές και θεσμικές αλλαγές, με εργαλείο τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναβάθμιση του Περιβάλλοντος, με τη δρομολόγηση δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, την απόδοση – αξιοποίηση του Καρατάσιου. Περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος του Δενδροποτάμου έως τα όρια με τη Δ.Ε. Πεύκων, και διαδρομής που θα συνδέει τους δύο Πνεύμονες Πρασίνου! από Ομάδα Εθελοντών, Αρχιτεκτόνων, Περιβαλλοντολόγων, και πολιτών με σχετικές γνώσεις και εμπειρίες.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σύνταξη ενός σύγχρονου Κανονισμού Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με αξιοκρατική κατανομή ανθρώπινου δυναμικού, ορθολογικό σχεδιασμό και σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων. Δέσμευσή μας, για καθαρή πόλη με σημαντική μείωση των ανταποδοτικών, από την αύξηση των εσόδων από την Ανακύκλωση.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και σύνδεσή τους με την Κοινωνία, σε ζητήματα που αφορούν την Πολιτιστική Δημιουργία, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Ανακύκλωση. Το ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, γίνεται ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,Και οι αυλές των Σχολείων θα ζωντανέψουν τις παλιές «αλάνες» όπου παίζαμε παιδιά!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναβαθμίζουμε υλικοτεχνικά και ποιοτικά όλες τις εγκαταστάσεις των υφιστάμενων γηπέδων και αθλητικών χώρων του Δήμου μας και τους θέτουμε στη διάθεση των αθλητικών Συλλόγων του Δήμου, των Ομάδων του Αθλητικού Οργανισμού καθώς και των ανεξάρτητων Ομάδων πολιτών, βάσει του προγράμματος που συντάσσει η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου στις αρχές κάθε αθλητικής περιόδου!

Ανυποχώρητη διεκδίκηση και στόχος μας η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ και η αξιοποίησή του ολόκληρο το χρόνο, με τη μετατροπή του σε ΚΛΕΙΣΤΟ!

ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου για τη δημιουργία Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου. Έμπρακτη στήριξη της Τοπικής Αγοράς και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παροχή στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες, κάλυψη των αναγκών για την απορρόφηση όλων των βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. και στους πολίτες της τρίτης ηλικίας και τη μετατροπή τους σε ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Η προστασία των πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά και ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια του …Θεού! Άμεση υλοποίηση των μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου, προτού γίνει ο Δήμος μας η Μάνδρα της Αττικής!

ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση – Διεκδίκησή μας, για «ανθρώπινη» αστική συγκοινωνία, ενδοδημοτική συγκοινωνία για σύνδεση των Δημοτικών Ενοτήτων καιδιαδημοτική συγκοινωνία που θα συνδέει τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αν όχι, ανακίνηση του παλαιότερου αιτήματος, τηςΔημοτικοποίησης των συγκοινωνιών!

ΠΥΛΩΝΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

Έναρξη Διεκδικητικού Αγώνα, για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές, και της καρκινογόνου ακτινοβολίας πάνω από τα κεφάλια μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα