Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και άποψη για τα εθνικά θέματα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τους χειρισμούς στα κρίσιμα εθνικά θέματα ασκεί ο Τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στο "Βήμα" ο Τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου η δομή είναι καθετοποιημένη υπάρχουν απόψεις διαμετρικά αντίθετες. "Υπάρχει μία θέση και η εντολή που την ακολουθεί. Οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις της πολιτικής ηγεσίας συνιστούν τεράστιο κίνδυνο. Φαντάζεστε, σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, τη στιγμή της κρίσης, να υπάρξουν δύο διαφορετικές εκτιμήσεις και

άρα δύο διαφορετικές εντολές;" διερωτάται ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως ο κ. Καμμένος έχει πει ότι στηρίζει απολύτως τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, που διαπραγματεύεται ονομασία με τον όρο Μακεδονία. "Την ίδια στιγμή δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτεί τον όρο Μακεδονία.

Παράλληλα όμως τονίζει ότι θα πάει μέχρι τέλους με τον κ. Τσίπρα και αγκαζέ με τους συντρόφους των "53", όπως οι κ. Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου, οι οποίοι είναι αναφανδόν υπέρ της ξεκάθαρης χρήσης του Μακεδονία. "Τι σχέση έχει η ΝΔ με αυτήν την αλλοπρόσαλλη, οπορτουνιστική και τυχοδιωκτική πολιτική συμπεριφορά; Oι κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο έβαλαν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, γιατί χρησιμοποίησαν τα εθνικά θέματα προκειμένου να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ο ελληνικός λαός δεν τους συγχωρεί ότι έβαλαν τα κόμματά τους πάνω από την χώρα", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί και για τους χειρισμούς της στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, τηρώντας σοβαρή, υπεύθυνη και εθνική στάση. "Από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν λύθηκε εντός του πρώτου κρίσιμου 24ώρου, η κυβέρνηση θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μπαίνουμε σε μια επίπονη διαδικασία. Έξι ημέρες μετά το περιστατικό αποφάσισε ο κ. Τσίπρας να συγκαλέσει κυβερνητικό συμβούλιο και δειλά να "διεθνοποιήσει" το θέμα. Θα έπρεπε να γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γκοτμέλερ -που βρισκόταν στη χώρα μας ακριβώς τις ημέρες που έγινε το συμβάν και συνομιλούσε με την κυβέρνηση για άλλα θέματα- να μεταβεί αμέσως ο Ακόλουθος Αμύνης από την 'Αγκυρα στην Αδριανούπολη, -προκειμένου να παρέμβει. Επιπλέον να διοριστούν οι καλύτεροι δικηγόροι προκειμένου να εκπροσωπήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας. Τώρα, δυστυχώς, κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας μιας χώρας, με δυσδιάκριτο τον διαχωρισμό δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας" τονίζει.

Ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται, αλλά δεν πρέπει και να εφησυχάζει. "Η Ελλάδα επιζητά την ειρήνη εξαντλώντας όλες τις διπλωματικές οδούς στα διεθνή φορά, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Όμως, οφείλει να μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα. Βασική προϋπόθεση είναι η ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της. Να εκπέμπει σοβαρότητα στιβαρότητα και υπευθυνότητα. Να διακατέχεται από αυτοπεποίθηση και θάρρος. Μπορεί η τουρκική κλιμάκωση να είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα, εμένα όμως με ενδιαφέρει ποια είναι η στρατηγική μας. Και πάντως όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος" λέει χαρακτηρίζοντας την τουρκική κοινωνία ως βαθιά διχασμένη και την Τουρκία ως μια χώρα αποσταθεροποιημένη. "Η ηγεσία της δείχνει να απομακρύνεται από την Δύση και ειδικώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, γίνονται σοβαρές προσπάθειες να αποτραπεί αυτή η πορεία απομάκρυνσης. Επειδή όμως κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον, για να καταλάβει κανείς που πηγαίνει η Τουρκία χρειάζεται να αποκωδικοποιήσει το συμφέρον της και να μετρήσει την ισχύ της" λέει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα