Υπέρ των εξαιρέσεων από την καραντίνα για συγκεκριμένες χώρες η βρετανική τουριστική βιομηχανία

Υπέρ της εξαίρεσης από την επικείμενη καραντίνα ταξιδιωτών που θα έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων προέρχονται από χώρες με λίγα κρούσματα του κορωνοϊού τάχθηκε η επισφαλής του αντίστοιχου ΕΟΤ.

Η διευθύντρια του οργανισμού Visit Britain Πατρίτσια Γέιτς είπε καταθέτοντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή το μεσημέρι ότι η ιδέα των ανά χώρα εξαιρέσεων είναι «ενδιαφέρουσα».

Την ιδέα ήγειρε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, λέγοντας ότι μετά από

την αρχική καθολική ισχύ του μέτρου της καραντίνας για τις αφίξεις από όλες τις χώρες, θα μπορούσαν να εξεταστούν «αερογέφυρες» για την απρόσκοπτη μετακίνηση επισκεπτών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και χωρών με λίγα κρούσματα.

Τη σκέψη για για αμοιβαία άρση περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ των δύο χωρών εν ευθέτω χρόνω έθεσε και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο BBC τη Δευτέρα, πρόταση που αναπαράγεται από διάφορα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κα Γέιτς αναφέρθηκε αρχικά συγκεκριμένα στην πιθανότητα να επιτραπεί η χωρίς υποχρέωση καραντίνας σύνδεση του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια εξαίρεση θα μπορούσε να επεκταθεί με αμοιβαίες συμφωνίες και για άλλες χώρες, αναφέροντας ενδεικτικά τις Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι οι αερογέφυρες αυτές «δεν είναι πολιτική που έχει συμφωνηθεί» στην παρούσα φάση και ότι η δουλειά επί των όρων της καραντίνας συνεχίζεται.

Ο οργανισμός Airlines UK που εκπροσωπεί τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες σχολίασε ότι «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τότε χρειαζόμαστε αυστηρώς τακτική επανεξέταση ώστε αυτό το μέτρο να μην είναι σε ισχύ ούτε δευτερόλεπτο περισσότερο από όσο χρειάζεται».

Η Υπηρεσία Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) χαιρέτισε την ιδέα εξαιρέσεων από την καραντίνα για αφίξεις από συγκεκριμένες χώρες, προειδοποιώντας πάντως ότι η εφαρμογή οποιουδήποτε περιοριστικού μέτρου τόσο για τους Βρετανούς που θα επιστρέφουν από διακοπές όσο και για εισερχόμενους τουρίστες θα έχει «καταστρεπτικό αντίκτυπο».

Εκπρόσωπος του οργανισμού κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να παρουσιάσει τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται για να αλλάξει η επ' αόριστο ισχύουσα ταξιδιωτική σύσταση από το Foreign Office εναντίον οποιουδήποτε μη αναγκαίου ταξιδιού Βρετανών στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής του βρετανικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων Νόελ Ιωσηφίδης δήλωσε επιφυλακτικός ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης, προειδοποιώντας την να μην αποσύρει την ιδέα των εξαιρέσεων για συγκεκριμένες χώρες.

Πηγή:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα