Ζ. Ζάεφ: Δεν πάμε σε εκλογές - Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε "ναι"

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών σε δηλώσεις του περίπου μία ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη γειτονική χώρα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε "ναι"»

δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν» είπε και παράλληλα διεμήνυσε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».

Προτού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αυτό που είναι το πλέον αξιοσημείωτο είναι η χαμηλή συμμετοχή του εκλογικού σώματος, που δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της FYROM, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ήταν 34,09%.

Keywords
Τυχαία Θέματα