Είμαστε κτήνη! Ζωντανά ζώα πωλούνται σαν μπρελόκ σε μικρές πλαστικές σακούλες.

Κάθε χρόνο, 10 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται στην Κίνα. Αυτή η νέα μανία, όμως, έχει περάσει τη σκληρότητα κατά των ζώων σε άλλο επίπεδο.

Υπήρξαν πολλά παραδείγματα κακοποίησης ζώων για ψυχαγωγικούς και εμπορικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά η σκληρότητα των ζώων στην Κίνα τείνει να γίνει το πιο εξωφρενικό απ’ όλα. Κάθε χρόνο, περίπου 10 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται για διάφορους λόγους στη χώρα. Φυσικά, δεν είναι νέο το ότι αθώα ζώα βασανίζονται αργά, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου, ή βράζουν ενώ είναι ακόμα ζωντανά.

Μερικά ζώα χρησιμοποιούνται για τη γούνα τους και συχνά πωλούνται και αποστέλλονται σε άλλες χώρες για να γίνουν ρούχα, ενώ άλλα πλάσματα σφάζονται για να διατεθούν στα μενού των εστιατορίων. Με τα ζώα που χρησιμοποιούνται ως μπιχλιμπίδια, ωστόσο, φαίνεται ότι η Κίνα έχει περάσει τον βασανισμό των ζώων σε άλλο επίπεδο.

Το θέμα αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το CNN το 2011. Διαπίστωσαν ότι μικρά ψάρια, χελώνες και άλλα είδη ήταν – και εξακολουθούν να είναι – τοποθετημένα μέσα σε χρωματιστό υγρό, συχνά μαζί με χάντρες και άλλα διακοσμητικά και πωλούνται σε μικρές, πλαστικές σακούλες από πλανόδιους πωλητές, ενώ είναι ακόμα ζωντανά. Αυτές οι πλαστικές σακούλες είναι αρκετά μικρές για να μπορέσει να κινηθεί το ζώο και κοστίζουν μόνο 1.50€ περίπου. Δεδομένου του ότι για πρώτη φορά τίθεται ένα τέτοιο θέμα, έχουν γίνει ελάχιστες κινήσεις για να σταματήσει, και η τάση αυτή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τους πωλητές που πωλούν αυτά τα «μπιχλιμπίδια», οι σακούλες γεμίζουν με καθαρό ή έγχρωμο οξυγονωμένο νερό που παρέχει στα ζώα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, τα ζώα μπορούν να επιβιώσουν μόνο για λίγες ημέρες στη θήκη και θα πεθάνουν, αν ο πελάτης δεν θα απελευθερώσει έγκαιρα.

Παρά την ύπαρξη της νομοθεσίας για την προστασία της άγριας ζωής στην Κίνα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και διεθνείς κοινότητες ανησυχούν για το επίπεδο προστασίας των ζώων.

“Εάν εφαρμοζόταν στην Κίνα μια εθνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, αυτές οι πράξεις βίας θα μπορούσαν να αποφευχθούν, και όσοι επιμένουν να προκαλούν βλάβη και ταλαιπωρία στα ζώα θα έπρεπε να τιμωρηθούν,” δήλωσε ο David Neale, επικεφαλής του Τμήματος της Καλής Διαβίωσης των Ζώων στην Ασία.

“Η έλλειψη τροφής και η χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου στο νερό και στον ελάχιστο αέρα που περιέχεται σε αυτές τις πλαστικές σακούλες θα προκαλέσει το θάνατο των ζώων σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά το σφράγισμα των πλαστικών”, δήλωσε ο Neal.

Προειδοποίησε επίσης ότι τα ζώα αυτά, θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων.

“Τα άτομα που τα αγοράζουν θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία που συνδέονται με την ύπαρξη στενής επαφής με τα ζώα, όπως οι χελώνες. Οι χελώνες φέρουν συχνά τα βακτήρια της σαλμονέλας που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια”, είπε ο Neal.

Δυστυχώς, η χρήση των ζώων ως κόσμημα δεν είναι μοναδική στην Κίνα. Στο Μεξικό, ζωντανά σκαθάρια χρησιμοποιούνται ως καρφίτσες και διακοσμητικά σε πολύτιμα κοσμήματα. Επίσης, μια εταιρεία ρολογιών είχε παρουσιάσει ένα ρολόι γεμάτο με ζωντανά μυρμήγκια, αλλά επειδή δέχτηκε μία τεράστια κριτική από τον κόσμο, η εταιρεία ανακοίνωσε τελικά ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα