Η Αγία Ελένη «δίνει» μαθήματα στην Ευρώπη και «φωτίζει» τη χαμένη ταυτότητά της

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, η Ελληνική Πολιτεία το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και τμήμα του Τιμίου Ξύλου τα οποία μεταφέρονται από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η Αγία Ελένη «δίνει» μαθήματα ιστορίας στους σύγχρονους Ευρωπαίους που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί που συνδέει τα πολιτικά με τα

θρησκευτικά άκρα και το οποίο είναι έτοιμο να σπάσει.

Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει απομακρυνθεί από τα επιτεύγματα των Ρωμαίων και το Χριστιανισμό που θεμελίωσαν το οικοδόμημά του πριν ακόμη οι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου αποκτήσουν γεωγραφική, εθνική και κρατική συνείδηση.

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα.

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης είναι ένα σπουδαίο κειμήλιο της πολιτιστικής κληρονομιάς των Χριστιανών! Πώς μπορεί να εκπέμπει μήνυμα προς όλους τους Ευρωπαίους, Χριστιανούς και μη; Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος μεταφέροντας το σκήνωμα, αντί να προβάλει αποκλειστικά το προσκυνηματικό και λατρευτικό μέρος, έχει κάνει σύνθημα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης;

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της «Αποστολικής Διακονίας» της Εκκλησίας της Ελλάδος, δίνει μια «αιρετική» συνέντευξη στο CNN Greece.

Μιλά για την εξωστρέφεια και το Ευρωπαϊκό άνοιγμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το ρόλο του Χριστιανισμού στη σύγχρονη εποχή που ο άνθρωπος έχει αποστρέψει το βλέμμα του από το Θεό και εξηγεί πώς όλα αυτά συνδέονται με το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό γεγονός για το 2017.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου κάνει την αυτοκριτική της Χριστιανικής Εκκλησίας για την απομάκρυνση των ανθρώπων από το Θεό και στέλνει ποικίλα μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις: «… όταν η ιδέα του Θεού γίνεται εγγύηση του πολιτικού και κοινωνικού οικοδομήματος τότε πρέπει να μιλάμε για αναγκαστική θρησκεία που απωθεί τον άνθρωπο και τον κάνει να γίνετε αρνητής του Θεού.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα