Όταν ήταν 10 ημερών διαγνώστηκε με μόλυνση στον εγκέφαλο, έκανε 20 χειρουργεία και 14 χρόνια μετά ζει μια ονειρεμένη ζωή

Με μια ματιά, αυτό το 14χρονο κορίτσι μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη έφηβη. Όμως αυτό το κορίτσι έχει υποβληθεί σε 20 χειρουργικές επεμβάσεις, εκ των οποίων οι 14 ήταν στον εγκέφαλο. Μετά από πολλές μάχες και αμέτρητες επισκέψεις σε νοσοκομεία, η 14χρονη έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, κάτι που φανερώνει την απίστευτη δύναμη που κρύβει μέσα της.

Όταν η Taylin McGill ήταν 10 ημερών, οι γονείς της Sean και Erin McGill ανακάλυψαν κάτι δεν πήγαινε καλά με το κοριτσάκι τους.

Οι ανήσυχοι γονείς πήραν την Taylin στο νοσοκομείο και έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους όταν

οι γιατροί τους είπαν πως η μικρή είχε βακτηριακή μηνιγγίτιδα, μια σοβαρή και σπάνια λοίμωξη που έβλαπτε τον εγκέφαλο του παιδιού τους.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο καταστροφικό για έναν γονέα από το να μαθαίνει ότι το παιδί του είναι άρρωστο. Είναι τρομακτικό,” είπε ο πατέρας της Taylin, ο Sean.

Σύμφωνα με τον Δρ. Douglas Cochrane, έναν νευροχειρουργό από το νοσοκομείο BC Children’s Hospital στον Καναδά, η μηνιγγίτιδα σε ένα βρέφος είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να του αφαιρέσει τη ζωή.

Η μηνιγγίτιδα προκάλεσε οίδημα και φλεγμονή σε όλο τον εγκέφαλο της μικρής, και είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρού.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε, και λόγω των ουλών στον εγκέφαλό της μαζί με την ιογενή λοίμωξη, η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε σε επιληψία.

Η ζωή της Taylin έχει σημαδευτεί με χειρουργικές επεμβάσεις, επιληπτικές κρίσεις, και πάνω από 100 επισκέψεις σε νοσοκομεία.

Όταν ήταν 3 χρονών, η Taylin έπεσε σε κώμα, με αποτέλεσμα να παραλύσει προσωρινά η αριστερή της πλευρά, κάτι που της προκάλεσε μια δυσλειτουργία στο αριστερό της μάτι, η οποία κράτησε για τρεις μήνες.

Υποβλήθηκε σε 14 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι την ηλικία των 7 ετών και είχε υποστεί βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης. Για το λόγο αυτό, έπρεπε να μάθει ξανά πώς να περπατάει, να τρώει και να μιλάει.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πόσο πολύ πόνο και πόσους αγώνες έχει δώσει αυτή η έφηβη στα 14 χρόνια της ζωής της.

Μπορεί να κινδύνεψε αμέτρητες φορές η ζωή της από τη μόλυνση, ωστόσο η Taylin ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Στην πραγματικότητα, η δύναμη και η θετική σκέψη του κοριτσιού επηρέασε τους πάντες γύρω της.

Ο πατέρας της της έλεγε: «Ο μπαμπάς θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει καλά,» αλλά η θαρραλέα Taylin πάντα του απαντούσε: «Όχι μπαμπά, είμαι καλά, μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου.»

Σήμερα, η 14χρονη Taylin έχει θεραπευτεί από τη μόλυνση.

“Σε ένα διάστημα 10 με 12 ετών έχουμε ζήσει αρκετές τραγικές στιγμές, αλλά η Taylin είναι σήμερα υγιής. Μέσα από αυτές τις στιγμές θλίψης ήρθαν αξιόλογα πράγματα. Έχει αλλάξει ο τρόπος που η οικογένειά μας βλέπει τη ζωή. Ακόμα και μέσα στο σκοτάδι μπορείς να βρεις καλά πράγματα,” είπε η μητέρα της, η Erin.

Σήμερα, η ιστορία αυτού του γενναίου κοριτσιού από την Tsawwassen της Βρετανικής Κολομβίας, σύνθημα της οποίας είναι «Ποτέ μην το βάζεις κάτω» συνεχίζει να εμπνέει τους άλλους ανθρώπους.

Σήμερα η Taylin εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και τη συγκέντρωση, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται για να κάνει πράγματα. Ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες όπως το τραγούδι και το κολύμπι, και παίζει σόφτμπολ σε μια ομάδα των Special Olympics.

«Το σύνθημα της αδελφής μου είναι “Ποτέ μην το βάζεις κάτω”. Ό,τι κι αν κάνει, από τις επιδόσεις της στο σχολείο μέχρι κάτι πολύ απλό όπως το καθάρισμα του σπιτιού, τα καταφέρνει περίφημα και κάθε φορά γίνεται όλο και καλύτερη» είπε η αδελφή της Taylin, η Kheya McGill.

Η ιστορία της Taylin, μας υπενθυμίζει ότι δεν έχει σημασία πόσο σκληρή είναι μια δοκιμασία που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε, εφόσον δεν τα παρατήσουμε θα δούμε το φως στην άκρη του τούνελ.

«Μας θυμίζει κάθε μέρα ότι η ζωή είναι πολύτιμη και ότι πρέπει να αγαπάμε βαθιά και να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, αφού τα πράγματα στη ζωή μας μπορούν ν’ αλλάξουν μέσα σ’ ένα λεπτό,» δήλωσε η Erin.

Δείτε την ιστορία της Taylin στο παρακάτω βίντεο:

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα