6,7% περισσότερες πτήσεις στην Ελλάδα, 30% λιγότερες καθυστερήσεις. Μετατέθηκε για το 2025 η αναδιάρθρωση της ΥΠΑ

Βελτιωμένη είναι η εικόνα εξυπηρέτησης των πτήσεων στην Ελλάδα στην – ιδιαίτερα απαιτητική – θερινή περίοδο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν χθες, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για θέματα του υπουργείου, εάν και οι πτήσεις είναι αυξημένες κατά 6,7%, οι καθυστερήσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 30%.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ,

μετατέθηκε χρονικά για το 2025.

Συνοπτικά, οι δράσεις για τις αερομεταφορές του υπουργείου Μεταφορών είναι οι ακόλουθες:

Σε εξέλιξη προγράμματα εκσυγχρονισμού των συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, των συστημάτων επικοινωνιών, πλοήγησης και επιτήρησης, προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ.

Πριν από το τέλος του χρόνου, αναμένεται η ολοκλήρωση του προγράμματος πιστοποίησης των αεροδρομίων κατά EASA, με συστηματική αναβάθμιση των υποδομών, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ.

Διασφάλιση επαρκούς ετήσιας ροής νεοεισερχομένων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής του ΑΣΕΠ και τα διεθνή πρότυπα του EUROCONTROL.

Προώθηση του Εθνικού Κανονισμού Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας.

Έγκριση νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΑΠΑ.

Το άρθρο 6,7% περισσότερες πτήσεις στην Ελλάδα, 30% λιγότερες καθυστερήσεις. Μετατέθηκε για το 2025 η αναδιάρθρωση της ΥΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
67-perissoteres-ptiseis-stin-ellada-30-ligoteres-kathysteriseis-metatethike-gia-to-2025-i-anadiarthrosi-tis-ypa.htm
Τυχαία Θέματα