Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το εν λόγω λιμάνι για γεωστρατηγικούς λόγους.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να πραγματοποιηθούν προς τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο στο Ταμείο και μέσα στα βασικά θέματα της ατζέντας βρίσκεται και η αξιολόγηση του διαγωνισμού

της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διαγωνισμός αφορούσε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), στον οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης.

Για το λιμάνι είχαν καταθέσει προσφορές τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα:

– Η Quintana Infrastructure &  Development

– Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το άρθρο Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα