Αναδιάρθρωση και 400 απολύσεις για την IATA ως “απάντηση” στον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση και περικοπές συνολικά 400 θέσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση σημειώνει ότι «επηρεάστηκε βαθιά από την κρίση του COVID-19», γεγονός που την ανάγκασε να «παγώσει τις προσλήψεις, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες» και να προχωρήσει σε εθελοντικές μειώσεις μισθού

στα ανώτερα στελέχη της.

Την 1η Οκτωβρίου, η IATA πρότεινε μια οργανωτική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης του αριθμού των θέσεων εργασίας κατά 22% περίπου, η οποία ευθυγραμμίζεται με την κλίμακα των απωλειών θέσεων εργασίας που έχουν ανακοινώσει πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες – μέλη της.

Αυτό σημαίνει ότι την πόρτα της εξόδου θα διαβούν 400 εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε εθελοντικές αναχωρήσεις, οπότε ο αριθμός των απολύσεων φτάνει περίπου τις 200 στα γραφεία της IATA παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Ένωση, η αναδιάρθρωση θα διασφαλίσει ότι «η IATA θα είναι σε θέση για να υποστηρίζει βιώσιμα τα μέλη της», καθώς η ίδια θα εργάζεται «για την επανεκκίνηση της αεροπορικής βιομηχανίας».

Β.Β.

The post Αναδιάρθρωση και 400 απολύσεις για την IATA ως “απάντηση” στον κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα