«Άνοιξαν» οι πύλες του μεγαλύτερου logistics park της Maersk στη Μέση Ανατολή

Η A.P. Moller – Maersk (Maersk) εγκαινίασε το μεγαλύτερο πάρκο logistics της στη Μέση Ανατολή στο λιμάνι της Τζέντα.

Το Maersk Logistics Park αποτελεί επένδυση ύψους 250 εκατ. δολ., εκτείνεται σε μια έκταση 225.000 τ.μ. και παρέχει

ολοκληρωμένες λύσεις logistics όπως:

-Multi-modal συνδέσεις μεταξύ θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών μεταφορών,

-Λύσεις αποθήκευσης που καλύπτουν τις απαιτήσεις B2B και ηλεκτρονικού εμπορίου,

-Αποθήκευση ελεγχόμενης θερμοκρασίας,

-Ειδικά σχεδιασμένο για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και κλάδους, όπως FMCG, Κατεψυγμένα Τρόφιμα, Αυτοκίνητα, Λιανική & Lifestyle, Πετροχημικά, Ηλεκτρονικά, Φαρμακευτικά κ.λπ.,

-Λύσεις διανομής που περιλαμβάνουν παραδόσεις πρώτου και τελευταίου μιλίου,

-Εκτελωνισμοί, λύσεις visibility κ.ά.

LinkedIn

Η εγκατάσταση θα αντλεί έως και το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από 32.000 φωτοβολταϊκά που είναι εγκατεστημένα σε επιφάνεια 64.000 τ.μ. στην οροφή του κτιρίου.

Επίσης, θα χρησιμοποιείται ηλεκτρικός εξοπλισμός και ηλεκτρικά φορτηγά εντός της εγκατάστασης, θα διαθέτει φωτισμό LED χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας βελτιστοποιημένο με αισθητήρες φωτός κ.λπ.

Η εγκατάσταση διαθέτει συστήματα πυρόσβεσης παγκόσμιας κλάσης, χωριστές διαδρομές για πεζούς και εξοπλισμό και ολοκληρωμένα συστήματα καμερών παρακολούθησης, μεταξύ άλλων μέτρων ασφαλείας.

Το Maersk Logistics Park έχει κατασκευαστεί στο λιμάνι της Τζέντα, το οποίο διαθέτει προηγμένη υποδομή με αγκυροβόλια ικανά να φιλοξενήσουν νέας γενιάς πλοία και σύγχρονο, αυτοματοποιημένο, φιλικό προς το περιβάλλον εξοπλισμό.

LinkedIn

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της A.P. Moller – Maersk, Vincent Clerc, τόνισε ότι «το Maersk Logistics Park αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για τη Maersk. Αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να καταστήσουμε εφικτό το παγκόσμιο εμπόριο στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο βρίσκεται στρατηγικά στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Είμαι περήφανος που βλέπω ότι το Logistics Park μας στη Τζέντα έχει γίνει ένα ζωντανό παράδειγμα της ολοκληρωμένης στρατηγικής εφοδιαστικής μας, υποστηρίζοντας τους πελάτες μας με ανθεκτικά logistics ενώ εφαρμόζουμε τις σωστές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε το ταξίδι μας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα».

Το άρθρο «Άνοιξαν» οι πύλες του μεγαλύτερου logistics park της Maersk στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
anoixan-oi-pyles-tou-megalyterou-logistics-park-tis-maersk-sti-mesi-anatoli.htm
Τυχαία Θέματα