Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία. Ζητούν αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Σε 4ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν, γι’ ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς.

Συνολικά 2.000 εργαζόμενοι του λιανεμπορικού κολοσσού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου Verdi, με αίτημα τις μισθολογικές αυξήσεις και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Η απεργία ξεκίνησε από το κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας

– Βεστφαλίας σε Werne και Rhineburg, με τις πόλεις Leipzig, Koblenz και Bad Hersfeld να ακολουθούν.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

«Η Amazon λειτουργεί σαν νομισματοκοπείο στην κρίση του κορωνοϊού. Μόνο για αυτόν τον λόγο, πρέπει να σταματήσει εκεί η φοροδιαφυγή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού συνδικάτου, Orhan Akman.

Τα κέρδη της Amazon εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους καταναλωτές στρέφονται στις ηλεκτρονικές αγορές από το σπίτι αντί να μεταβούν στα φυσικά καταστήματα.

Ο ίδιος κατηγόρησε την Amazon ότι δεν τηρεί τις υγειονομικές οδηγίες για social distancing που αποσκοπούν στο να κρατήσουν τους υπαλλήλους ασφαλείς από τον Covid.

Βέβαια, η Amazon απορρίπτει τις όποιες κατηγορίες, λέγοντας ότι έχει λάβει επιπλέον μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της.

«Αυτά περιλαμβάνουν αυξημένα διαστήματα καθαρισμού και απολύμανσης, μέτρηση θερμοκρασίας κατά την είσοδο στα κτίρια, υποχρεωτικές μάσκες, κανόνες απόστασης 2 μέτρων και κλιμακωτές ώρες αλλαγής βάρδιας και διαλείμματος», δήλωσε η Amazon, σε ανακοίνωση την Κυριακή το απόγευμα.

The post Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία. Ζητούν αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα