ΕΕ και ΗΠΑ αποφάσισαν αμοιβαία για ολιγόμηνη κατάργηση των δασμών στην υπόθεση Boeing – Airbus

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναστείλουν, για λίγους μήνες, όλους τους δασμούς στις εξαγωγές που επιβάλλονται σε Airbus και Boeing.

Η αναστολή θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στην επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαφοράς, ενώ θα παρέχει σημαντική ώθηση στους εξαγωγείς τόσο της ΕΕ, όσο και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα

με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Εμπορίου Valdis Dombrovskis: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου. Σηματοδοτεί μια επαναφορά στη σχέση μας με τον μεγαλύτερο και οικονομικά σημαντικότερο συνεργάτη μας.

Η κατάργηση αυτών των δασμών είναι κερδοφόρα και για τις δύο πλευρές, σε μια στιγμή που η πανδημία βλάπτει τους εργαζόμενους και τις οικονομίες μας.

Αυτή η αναστολή θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και, ως εκ τούτου, μας δίνει το χώρο να βρούμε μια ολοκληρωμένη και μακροχρόνια λύση μέσω διαπραγμάτευσης. Μια θετική εμπορική σχέση μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ είναι σημαντική όχι μόνο για τις δύο πλευρές, αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο γενικότερα».

Να σημειωθεί ότι, οι δασμοί θα ανασταλούν και από τις δύο πλευρές για περίοδο 4 μηνών.

The post ΕΕ και ΗΠΑ αποφάσισαν αμοιβαία για ολιγόμηνη κατάργηση των δασμών στην υπόθεση Boeing – Airbus appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα