Έντονη πολιτική απόχρωση στη διαμάχη Γ. Στασινού (ΤΕΕ) – Χρ. Σπίρτζη

Έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά έχει η διαμάχη του νυν προέδρου του ΤΕΕ Γ. Στασινού με τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ και νυν υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Το ΤΕΕ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον υπουργό Μεταφορών ότι σκοπίμως εκδιώκει τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ από την επιτροπή που εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό για την έγκριση ή μη προσωρινών ή μόνιμων

έργων και κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία.

Όπως υποστηρίζει το ΤΕΕ, η αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι ο λόγος της εκδίωξης του εκπροσώπου του ΤΕΕ είναι η απλοποίηση της λειτουργίας της εννεαμελούς επιτροπής, από την οποία καταργείται μόνο ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ και παραμένουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Πρόκειται καταφανώς περί αστείας δικαιολογίας, όταν υποστηρίζεται ότι την απλοποίηση λειτουργίας μιας επιτροπής την υπηρετεί η απομάκρυνση του μόνου μη ελεγχόμενου από την κυβέρνηση μέλους της», αναφέρει το ΤΕΕ.

Ανεξάρτητα εάν έχει δίκιο ή όχι το ΤΕΕ, είναι σίγουρο ότι η διαμάχη Γ. Στασινού – Χρ. Σπίρτζη έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού πολιτικοί αναλυτές θεωρούν τον Γ. Στασινό ως πιθανό «μνηστήρα» της θέσης του υπουργού Υποδομών – Μεταφορών σε τυχόν επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019.

The post Έντονη πολιτική απόχρωση στη διαμάχη Γ. Στασινού (ΤΕΕ) – Χρ. Σπίρτζη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα