Κομισιόν: Εγκρίθηκε κρατική ενίσχυση 25,51 εκατ. ευρώ για τα Βουλγαρικά Ταχυδρομεία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο της Βουλγαρίας να χορηγήσει ενίσχυση αναδιάρθρωσης στα Βουλγαρικά Ταχυδρομεία (Bulgarian Posts), ύψους έως και 25,51 εκατ. ευρώ (50 εκατ. BGN).

Όπως επισημαίνεται, το μέτρο θα επιτρέψει στον ταχυδρομικό πάροχο να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

Τι περιλαμβάνει η ενίσχυση αναδιάρθρωσης

Τα Βουλγαρικά Ταχυδρομεία έλαβαν δάνειο διάσωσης

από το κράτος ύψους περίπου 26,5 εκατ. ευρώ (50 εκατ. BGN), μετά από έγκριση από την Κομισιόν βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις τον Μάιο του 2023.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2023, η Βουλγαρία κοινοποίησε στην Κομισιόν ενίσχυση αναδιάρθρωσης με τη μορφή μετατροπής σε ίδια κεφάλαια του δανείου διάσωσης, υποστηρίζοντας ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Βουλγαρικών Ταχυδρομείων.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης καθορίζει μια δέσμη μέτρων για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών των Βουλγαρικών Ταχυδρομείων, τη βελτιστοποίηση του δικτύου τους και τη μείωση του κόστους.

Παράλληλα, η Bulgarian Posts θα αναπτύξει ή θα διευρύνει την γκάμα προσφερόμενων υπηρεσιών της μέσω του δικτύου της για λογαριασμό άλλων κρατικών φορέων σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν εξυπηρετούνται καλά.

Το άρθρο Κομισιόν: Εγκρίθηκε κρατική ενίσχυση 25,51 εκατ. ευρώ για τα Βουλγαρικά Ταχυδρομεία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
komision-egkrithike-kratiki-enischysi-2551-ekat-evro-gia-ta-voulgarika-tachydromeia.htm
Τυχαία Θέματα