Κομισιόν: Προειδοποιεί την Ελλάδα για την εφαρμογή κανόνων στα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη-μέλη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, σύμφωνα με το άρθρο 258 της ΣΛΕΕ, να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας, καθώς δεν εφαρμόζει ορθά τους ενωσιακούς κανόνες για τα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η εθνική φορολογική διαδικασία ταξινόμησης αποθαρρύνει τη θέση σε κυκλοφορία μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ελλάδα υπέρ της πώλησης ομοειδών προϊόντων που διατίθενται στην εγχώρια αγορά.

Επιπλέον, η Ελλάδα

απαγορεύει την ταξινόμηση συγκεκριμένων κατηγοριών μεταχειρισμένων οχημάτων που έχουν αγοραστεί σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και την απαγόρευση διακριτικής φορολογικής μεταχείρισης των προϊόντων (άρθρα 34, 36 και 110 της ΣΛΕΕ).

Η Ελλάδα έχει προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσει στην προειδοποιητική επιστολή, καθώς αν δεν λάβει μέτρα εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

The post Κομισιόν: Προειδοποιεί την Ελλάδα για την εφαρμογή κανόνων στα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη-μέλη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα