Μόλις στο 21% το ποσοστό του γυναικείου φύλου στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο

Μόλις το 21% συγκεντρώνει το γυναικείο φύλο στο εργατικό δυναμικό των σιδηροδρομικών εταιρειών της Ευρώπης, με το μερίδιο αυτό να είναι ακόμη χαμηλότερο σε ορισμένες κατηγορίες του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) υπέγραψε επίσημα την αυτόνομη συμφωνία “Women in Rail” με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF), με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο.

Η εν λόγω συμφωνία, η πρώτη

τέτοια για την ισότητα των φύλων σε οποιονδήποτε κλάδο σε επίπεδο ΕΕ, στοχεύει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον σιδηροδρομικό και να τους εγγυηθεί περισσότερη προστασία και ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας.

Ήδη, μέσα στους πρώτους 12 μήνες της συμφωνίας, το 82% των εργαζομένων-μελών της CER καλύπτονται από αυτή τη συμφωνία μέσω της άμεσης εφαρμογής της από τις εταιρείες-μέλη της CER.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της CER Alberto Mazzola δήλωσε: «Η αυξημένη ποικιλομορφία και η ισότητα των φύλων είναι ουσιαστικής σημασίας για τον σιδηροδρομικό κλάδο και τα μέλη της CER είναι πλήρως δεσμευμένα σε αυτή τη σημαντική συμφωνία που είναι η πρώτη του είδους της σε οποιονδήποτε τομέα σε επίπεδο ΕΕ. Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε ένα τόσο υψηλό επίπεδο εφαρμογής εντός του πρώτου έτους της συμφωνίας και προσβλέπουμε σε περαιτέρω πρόοδο».

Το άρθρο Μόλις στο 21% το ποσοστό του γυναικείου φύλου στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα