Ν. Αργυρίδης, ΣΥΝΔΔΕ&L: Οι προκλήσεις είναι διαχρονικές στις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics

Αναπροσαρμογή στρατηγικής, αναδιάταξη δυνάμεων και δράσεων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι η «απάντηση» στις συνεχόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των μεταφορών και logistics, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝΔΔΕ&L, Νίκο Αργυρίδη και τα όσα δήλωσε στο web – panel, με θέμα τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics, του ITC 2023 – 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθύμισε

ότι, οι προκλήσεις είναι διαχρονικές στον κλάδο, κάνοντας λόγο για την υγειονομική κρίση με τον Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, «ο οποίος επέτεινε και το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις μεταφορές», όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Αργυρίδης προέταξε και την έλλειψη δυναμικού ως ένα διαχρονικό ζήτημα, λέγοντας ότι ο ΣΥΝΔΔΕ&L, αφουγκραζόμενος την ανάγκη επιμόρφωσης των στελεχών, καθώς «η διαμεταφορά συνεχώς εξελίσσεται», σύνηψε συνεργασία με τρία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Πάντειο, Καποδιστριακό και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) «σε μια προσπάθεια να εκπονήσουμε για πρώτη φορά ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα εκπαιδεύει αρχάριους στην διαμεταφορά εργαζόμενους και θα επιμορφώνει στελέχη που ήδη απασχολούνται σε διαμεταφορικές και logistics επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο κλάδος, ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΔΕ&L τόνισε ότι «οι υποδομές είναι σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας και πρέπει να προσαρμοστούμε ,καθώς αυτά τα ακραία φαινόμενα δεν είναι παροδικά.

Μπορεί να συμβαίνουν κάθε χρόνο. Οι μεταφορές είναι μεταφορικά δίκτυα και μεταφορικά μέσα. Αξιόπιστα και ευέλικτα μεταφορικά μέσα, υποδομές και δίκτυα. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση φυσικών καταστροφών».

Το άρθρο Ν. Αργυρίδης, ΣΥΝΔΔΕ&L: Οι προκλήσεις είναι διαχρονικές στις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
n-argyridis-synddel-oi-prokliseis-einai-diachronikes-stis-eborevmatikes-metafores-kai-ta-logistics.htm
Τυχαία Θέματα
Αργυρίδης ΣΥΝΔΔΕL,argyridis synddeL