Πανευρωπαϊκή ανησυχία οδικών μεταφορέων για το Brexit. Φόβοι για νέα απώλεια έργου μετά τον Covid-19

Κάλεσμα σε ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο να καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit, έχοντας ως γνώμονα τους καταναλωτές και την οικονομία, απεύθυναν η IRU και 32 ευρωπαϊκές μεταφορικές ενώσεις και επιχειρήσεις.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικότερα, σε ανοικτή επιστολή τους, προς τους κ.κ. Michel Barnier και David Frost, οι υπογράφοντες κάλεσαν τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να προστατεύει τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία βαρέων φορτηγών

οχημάτων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ην. Βασιλείου.

Παράλληλα, ζήτησαν να επιτρέπεται η διέλευσή τους χωρίς την εισαγωγή αδειών μεταφοράς και περιορισμούς (ποσοστώσεις).

Όπως αναφέρεται, μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ην. Βασιλείου θα προστατεύσει την εφοδιαστική αλυσίδα και θα στηρίξει τις οικονομίες.

Απώλειες 64 δισ. για τους Ευρωπαίους μεταφορείς το 2020

Εκτιμάται ότι, κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορτηγά ταξιδεύουν μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

«Οι εμπορικές οδικές μεταφορές υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, με την απώλεια εσόδων το 2020 για τους Ευρωπαίους μεταφορείς εμπορευμάτων να εκτιμάται στα 64 δισ. ευρώ.

Επιπλέον κόστη που προκύπτουν, λόγω της απουσίας συμφωνίας Ην. Βασιλείου – ΕΕ, στο τέλος του έτους, θα αποτελούσαν ένα άλλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις και θα έπρεπε να αποφευχθούν με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε η Raluca Marian, General Delegate της IRU στην ΕΕ.

Ωστόσο, δίχως συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ευρωπαίοι και Βρετανοί operators θα αντιμετωπίσουν μια πληθώρα κατακερματισμένων εθνικών διατάξεων, που θα επιφέρουν υψηλότερο κόστος, μεγαλύτερους χρόνους ταξιδιού και πιθανές ελλείψεις για τους καταναλωτές.

«Η ευρωπαϊκή και η βρετανική βιομηχανία οδικών μεταφορών καλεί τους διαπραγματευτές να καταλήξουν σε συμφωνία. Απαιτείται διαφάνεια όσον αφορά το νέο επιχειρησιακό περιβάλλον, προκειμένου να δοθεί στον κλάδο αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί για τις νέες συνθήκες», κατέληξε η Raluca Marian.

The post Πανευρωπαϊκή ανησυχία οδικών μεταφορέων για το Brexit. Φόβοι για νέα απώλεια έργου μετά τον Covid-19 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα