Προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της Nexive υπέγραψε η Poste Italiane

Η Poste Italiane υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με την ολλανδική «PostNL European Mail Holdings B.V.» (PostNL) και τη γερμανική “Mutares Holding – 32 GmbH” (Mutares Holding) για την εξαγορά της “Nexive Group S.r.l.” (Nexive).

Η Nexive αποτελεί ταχυδρομικό φορέα της Ιταλίας με μερίδιο αγοράς της τάξης περίπου του 12%, ετήσιο όγκο περίπου 350 εκατομμυρίων αντικειμένων

και μερίδιο αγοράς 1% στα δέματα (περίπου 8 εκατομμύρια δέματα παραδόθηκαν σε 2019).

Το 2019 τα έσοδά της ανήλθαν περίπου σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί 1.300 υπαλλήλους και συνεργάζεται με πάνω από 5.000 operators.

Σύμφωνα με την Poste Italiane, η εξαγορά της Nexive θα της επιτρέψει «να αξιοποιήσει πιθανές οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν από την ενοποίηση της Nexive στο δίκτυό της, βελτιώνοντας περαιτέρω τα προσφερόμενα επίπεδα εξυπηρέτησης για τους πελάτες και των δύο εταιρειών».

Όσον αφορά τη συναλλαγή, η αξία της Nexive έχει συμφωνηθεί στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική τιμή εξαγοράς θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της due diligence διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι, οι τελικοί όροι και οι προϋποθέσεις του deal θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθούν, ενώ η τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας υπολογίζεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2021.

The post Προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά της Nexive υπέγραψε η Poste Italiane appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα