“Καμπάνα” 200 εκατ. δολ. στη Boeing για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των ελαττωματικών 737 MAX

Η Boeing συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο, ύψους 200 εκατ. δολ., για την παραπλάνηση του κοινού αναφορικά με την ασφάλεια του αεροσκάφους της τύπου 737 MAX που συνετρίβη δύο φορές, το 2018 και το 2019.

Επίσης, ο απολυμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dennis Muilenburg, συμφώνησε επίσης να πληρώσει πρόστιμο 1 εκατ. δολ.

που όρισε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), καθώς διαπιστώθηκε ότι Boeing και Muilenburg γνώριζαν ότι μέρος του συστήματος ελέγχου πτήσης του αεροσκάφους ήταν ελαττωματικό, ωστόσο έπεισαν τους μετόχους ότι το 737 MAX ήταν ασφαλές για να πετάξει.

Ο Robert A. Clifford, ιδρυτής και ανώτερος συνεργάτης του Clifford Law Offices, ο οποίος εκπροσωπεί ως επικεφαλής σύμβουλος στην εκκρεμή δίκη στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στο Σικάγο κατά της Boeing στο δυστύχημα του 2019, δήλωσε αντιδρώντας στα νέα: «ο Muilenburg ή οποιοσδήποτε άλλος έπεισε την κυβέρνηση να συνεχίσει να πετάει το MAX 737 θα πρέπει να ερευνηθεί πλήρως για συμπεριφορά που θα μπορούσε να είναι εγκληματικής φύσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Το πρόστιμο του 1 εκατ. δολ. στον Muilenburg αποτελεί προσβολή για τις οικογένειες των θυμάτων».

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler δήλωσε: «Σε περιόδους κρίσης και τραγωδίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι δημόσιες εταιρείες και τα στελέχη τους να παρέχουν πλήρεις, δίκαιες και ειλικρινείς αποκαλύψεις στις αγορές. Η Boeing Company και ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της, Dennis Muilenburg, απέτυχαν σε αυτήν την πιο βασική υποχρέωση. Παραπλάνησαν τους επενδυτές παρέχοντας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του 737 MAX, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σοβαρές ανησυχίες».

Βάσω Βεγ.

The post “Καμπάνα” 200 εκατ. δολ. στη Boeing για εξαπάτηση σχετικά με την ασφάλεια των ελαττωματικών 737 MAX appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα