Προβλέψεις για άνοδο 9,2% της παγκόσμιας αγοράς δεμάτων το 2024

Η έκθεση Express and Small Parcels 2024 από την Ti Insight υποστηρίζει ότι οι εταιρείες μεταφοράς δεμάτων δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν τα έσοδα τους, μέσω της διαχείρισης τιμών, όπως συνέβη το 2022 και το 2023.

Ειδικά στις ανεπτυγμένες οικονομίες, οι εταιρείες δημοσιεύουν στοιχεία που δείχνουν μείωση, τόσο στον όγκο, όσο και στα έσοδα σε ορισμένες από τις γραμμές εξυπηρέτησης τους.

Σε ορισμένες περιοχές, αυτό σημαίνει

σε μεγάλο βαθμό μια μετατόπιση από τις premium υπηρεσίες σε «αναβαλλόμενες» ή τυπικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Ti, υπάρχει διαφορά στην ανάπτυξη της αγοράς δεμάτων μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας – Ειρηνικού.

Η αύξηση της αξίας της παγκόσμιας αγοράς δεμάτων κατά 3,8% που συντελέστηκε το 2023 υποστηρίχθηκε από την Ασία – Ειρηνικό και την Κίνα.

Η «Έκθεση Express and Small Parcels 2024» εκτιμά ότι η αγορά θα αναπτυχθεί 9,2% το 2024.

Η Nia Hudson, Αναλυτής Ερευνών στο Ti, αναφέρει: «Οι αναδυόμενες αγορές οδηγούν πραγματικά την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά δεμάτων, αντισταθμίζοντας κάπως την ελλιπή απόδοση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Βόρεια Αμερική βρίσκεται κάπου στη μέση, έχοντας βιώσει μια επανάληψη της ανάπτυξης το 2023 (3,2%) μετά από μια ελαφρά πτώση το 2022.

Αναμένουμε σημαντική άνοδο της ανάπτυξης το 2024 κατά 9,2% σε ετήσια βάση (2023: 3,8%), λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω μείωσης του πληθωρισμού και πιο ομαλής οικονομίας».

Το άρθρο Προβλέψεις για άνοδο 9,2% της παγκόσμιας αγοράς δεμάτων το 2024 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
provlepseis-gia-anodo-92-tis-pagkosmias-agoras-dematon-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα