Σοβαρές διαφωνίες του δήμου Τανάγρας στην κατάθεση του φακέλου του ΕΠΕ Οινοφύτων

Σοβαρές ενστάσεις στην κατάθεση του φακέλου του «Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων» διατηρεί ο δήμος Τανάγρας.

Ο δήμαρχος Τανάγρας, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε την πλήρη απογοήτευση του, αλλά και την κατηγορηματική του άρνηση στην κατάθεση του φακέλου, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, «κρίθηκε ελλιπής και περιβαλλοντικά και τεχνικοοικονομικά απαράδεκτος».

Αυτό, όπως διατείνεται, επισημαίνεται σε σειρά εγγράφων που είναι αναρτημένα και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στην ιστοσελίδα του δήμου στο «HELP DESK» για την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.

Μάλιστα,

όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος, σε πρόσφατη επιστολή του προς την ΕΑΝΕΠ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, έκρινε και εισηγήθηκε ως βέλτιστη επιλογή την υποβολή αιτήματος νέας παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης του φακέλου, «υπερβαίνοντας το γεγονός ότι αυτή θα ήταν η τρίτη κατά σειρά παράταση της προθεσμίας του νόμου, με αποκλειστική ευθύνη του φορέα».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή «η έλλειψη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ειδικά για το ΕΠΕ Οινοφύτων, δεν αποτελεί μόνο σοβαρό θεσμικό έλλειμμα κατά το νόμο, αλλά συνιστά ουσιώδη παρατήρηση κορυφαίας σημασίας και συμβολισμού, για τους Φορείς μας, για το έργο και για τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη το βαρύ ιστορικό της ΛΑΠ Ασωπού.

Κατ’ ανάλογο τρόπο, οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να γνωρίζουν, προ όλων, και σε κάθε περίπτωση πριν την κατάθεση φακέλου, τα βασικά στοιχεία της Μελέτης Βιωσιμότητας που ενσωματώνεται στο φάκελο και κυρίως τα κόστη και τον καταμερισμό που γίνεται στους ιδιοκτήτες γης και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής».

The post Σοβαρές διαφωνίες του δήμου Τανάγρας στην κατάθεση του φακέλου του ΕΠΕ Οινοφύτων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα