Στα 12 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας

Στα 12 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί, πιθανότατα, από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δημιουργία της πλατφόρμας περιέχεται στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου για τη θαλάσσια πολιτική.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων από τους χρήστες και λοιπούς συναλλασσόμενους με τους λιμένες

της χώρας, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Πλατφόρμα παραμένει καθ’ ολοκληρία υπό κρατική ιδιοκτησία, είναι μοναδική για όλους τους λιμένες της χώρας, τηρείται και λειτουργεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και τελεί υπό την αποκλειστική εποπτεία της.

Το ΥΝΑ δύναται να αναθέσει και σε ιδιώτες το σύνολο ή τμήμα της τεχνικής υλοποίησης του έργου της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας.

Στην Πλατφόρμα καταχωρίζονται δεδομένα που αφορούν υπηρεσίες λιμένα και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η καταχώρηση των δεδομένων αυτών, όπως επισημαίνεται, πραγματοποιείται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, έχει στόχο την καταγραφή προσφοράς και ζήτησης των υπηρεσιών αυτών κατά τρόπο ομοιογενή και με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και διενεργείται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών που θεσμοθετούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Η δημιουργία της Πλατφόρμας αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των λιμένων, ενώ την αναγκαιότητα δημιουργίας της είχαν προτάξει αρκετοί λιμενικοί φορείς.

The post Στα 12 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος της Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα