Στα 24 δισ. η αξία της Lyft μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εισαγωγή της αμερικανικής Lyft στο χρηματιστήριο, καθώς ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Uber συγκέντρωσε συνολικά 24,3 δισ. δολ από την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της.

Σύμφωνα με το Reuters, διαβαίνοντας το κατώφλι του Nasdaq η αξία της Lyft υπολογίζεται στα 24 δισ. δολάρια.

«Η επιτυχία της IPO

ήλθε παρά τις απότομες απώλειες της Lyft, την κριτική που δέχθηκε για τη διάρθρωση των μεριδίων της σε δύο κατηγορίες και από τις ανησυχίες αναφορικά με τη στρατηγική της στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης», σχολιάζει το Reuters.

Άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν ότι η βιομηχανία διαμοιρασμού οχημάτων αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια, καθώς οι millennials στις μεγαλουπόλεις επιλέγουν να μην αγοράσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ο εν λόγω κλάδος είναι γεμάτος με ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης, του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς και των νομικών προκλήσεων όσον αφορά την αμοιβή και τα οφέλη των οδηγών.

Η IPO της Lyft είναι η μεγαλύτερη της αγοράς, μετά από αυτή της Alibaba το 2014. Πλέον γίνεται κατανοητό ότι, ανοίγει το δρόμο και για άλλες εταιρείες της Silicon Valley που επιδιώκουν να εισέλθουν στο χρηματιστήριο εντός του 2019.

The post Στα 24 δισ. η αξία της Lyft μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα