Στα 892 εκατ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης των οδικών έργων από τον Daniel. Ο κατάλογος ανά περιοχή

Στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», σε σιδηροδρομικές, οδικές και σχολικές Υποδομές, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στην ημερίδα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον».

Για τα οδικά έργα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε τα ακόλουθα:

«Το κόστος αυτών των έργων προσεγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και από άλλους Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Η

κατανομή αυτού του ποσού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι:

463 εκατ. ευρώ σε σιδηροδρομικά έργα.892 εκατ. ευρώ σε οδικά έργα.30,5 εκατ. ευρώ σε 33 σχολικές μονάδες, το κόστος αποκατάστασης των οποίων ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η ανάταξη του οδικού δικτύου περιλαμβάνει τη μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών σε περίπου 1.000 θέσεις επέμβασης. Συγκεκριμένα:

στη Μαγνησία, 309 θέσεις, ύψους παρεμβάσεων 289 εκατ. ευρώ.στη Λάρισα, 120 θέσεις, 85 εκατ. ευρώ.στην Καρδίτσα, 257 θέσεις, 187 εκατ. ευρώ.στα Τρίκαλα, 241 θέσεις, 226 εκατ. ευρώ.στη Φθιώτιδα, 17 θέσεις, 18 εκατ. ευρώ, καιστην Εύβοια, 57 θέσεις, 86 εκατ. ευρώ.

Το άρθρο Στα 892 εκατ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης των οδικών έργων από τον Daniel. Ο κατάλογος ανά περιοχή εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sta-892-ekat-evro-to-kostos-apokatastasis-ton-odikon-ergon-apo-ton-daniel-o-katalogos-ana-periochi.htm
Τυχαία Θέματα