Στους ευρωπαϊκούς δρόμους για δοκιμές 150 ηλεκτρικά φορτηγά της DB Schenker

Στο δρόμο για δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους θα βγει σύντομα το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero της DB Schenker.

Μάλιστα, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics βρέθηκε στο Steyr της Αυστρίας για να επιθεωρήσει ιδίοις όμμασι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγά Volta Zero, το οποίο

βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής, και σύντομα θα βγει στο δρόμο για δοκιμές.

Ήδη, μέσα στο 2023, θα παραδοθούν στην DB Schenker συνολικά 150 ηλεκτρικά φορτηγά Volta Zero.

Σύμφωνα με τον Cyrille Bonjean, επικεφαλής χερσαίων μεταφορών της DB Schenker Europe,: «Με τα πρώτα 150 οχήματα της σειράς Volta Zero, θα είμαστε σε θέση να παραδίδουμε απαλλαγμένοι από τις εκπομπές ρύπων με περισσότερα από 330 ηλεκτρικά φορτηγά από 7,5 έως 19 τόνους σε 124 πόλεις σε 22 χώρες συν περίπου τα 70 cargo bikes, που διαθέτουμε».

Να σημειωθεί ότι, το πρωτότυπο Volta Zero, του οποίου η DB Schenker έλεγξε την κατασκευή του στο Steyr, θα είναι ένα από τα δοκιμαστικά φορτηγά που η Volta Trucks θα θέσει σε λειτουργία ως μέρος μιας ευρωπαϊκής δοκιμής.

Ο στόλος των φορτηγών θα χρησιμοποιηθεί στους ευρωπαϊκούς τερματικούς σταθμούς της DB Schenker για τη μεταφορά αγαθών από τα hub διανομής προς τα κέντρα των πόλεων και τις αστικές περιοχές.

Όπως επισημαίνεται, η καινοτόμος σχεδίαση του οχήματος που χρησιμοποιεί μια καμπίνα προσανατολισμένη αποκλειστικά στην ασφάλεια για την προστασία των ευάλωτων χρηστών των οδών, καθώς και το σύστημα μετάδοσης μηδενικών εκπομπών καυσαερίων, θα προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2022, DB Schenker και Volta Trucks ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές του πλήρως ηλεκτρικού πρωτοτύπου Volta Zero φορτηγού στο Παρίσι, ωστόσο χωρίς τη μεταφορά φορτίου εντός του οχήματος. Η επόμενη φάση θα επιτρέψει στην εταιρεία logistics να τοποθετήσει ένα Volta Zero φορτηγό σε πραγματικό περιβάλλον διανομής μεταφέροντας και ωφέλιμο φορτίο.

Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι, η DB Schenker θα πραγματοποιήσει δοκιμές των εν λόγω φορτηγών σε 18 πόλεις σε Ευρώπη και Σκανδιναβία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Το άρθρο Στους ευρωπαϊκούς δρόμους για δοκιμές 150 ηλεκτρικά φορτηγά της DB Schenker εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα