Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας βρέθηκαν στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Η εξυγίανση και αξιοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας βρέθηκαν στην σημερινή ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης παρουσίασαν τις νομοθετικών πρωτοβουλιών για την εξυγίανση και αξιοποίηση των δύο ναυπηγείων.

Για το εν λόγω

ζήτημα, ο πρωθυπουργός ανέφερε «στη σημαντική παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου ως μεγαλύτερου πιστωτή προκειμένου τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να αποφύγουν την πτώχευση, να εξυγιανθούν, να προσελκύσουν καινούρια κεφάλαια και να λειτουργήσουν ξανά. Είναι μία επιλογή που υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη, ταυτόχρονα όμως καλύπτει και ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού μας.

Σίγουρα δίνει παραπάνω ζωή στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, ο οποίος ήδη έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου και την ιδιωτικοποίηση του Σκαραμαγκά, όπου αντιμετωπίστηκαν και κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες στο Ανώτατο Δικαστήριο».

The post Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας βρέθηκαν στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα