Την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το logistics park στον Ασπρόπυργο έλαβε η Streem Development

Την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το logistics park των HIG / Streem Global στον Ασπρόπυργο έλαβε η Streem Development.

Η οριστική άδεια αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τις κύριες εργασίες κατασκευής του logistics park στον Ασπρόπυργο, το οποίο θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» της Streem Global.

Τα
χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο, αποτελεί μια επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους του φορητού εξοπλισμού.

Εκτείνεται σε μια έκταση 291 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδών χώρων, με δυνατότητα μεταποιητικών δράσεων.

Στις υποδομές που θα δημιουργηθούν περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εστίασης και υγειονομικής υποστήριξης (κλινική), ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και χώροι υποστηρικτικών λειτουργιών.

Το έργο, μέχρι πρότινος, βρισκόταν στο στάδιο ολοκλήρωσης της αποξήλωσης των προηγούμενων εγκαταστάσεων και περιβαλλοντικής αποκατάστασης του χώρου.

Η έκταση έχει μέτωπο στην Εθνική Οδό, αλλά και στον κόλπο της Ελευσίνας, ενώ στα βόρεια συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, ήτοι με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευμάτων σε χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η επένδυση χρηματοδοτείται από την H.I.G. και την Eurobank, ενώ υλοποιείται από την INVENTIO EDGE.

Το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή της Streem Development AE, στη βάση της διαδικασίας εξυγίανσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, με ανταλλαγή και ταυτόχρονη διαγραφή δανείων άνω των 150 εκατ., γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση της εταιρίας και τη συνέχιση της δραστηριότητας του χαλυβουργείου του Βόλου (περίπου 600 θέσεις εργασίας).

Το άρθρο Την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για το logistics park στον Ασπρόπυργο έλαβε η Streem Development εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
tin-proegkrisi-tis-oikodomikis-adeias-gia-to-logistics-park-ston-aspropyrgo-elave-i-streem-development.htm
Τυχαία Θέματα