“Τίτλοι τέλους” για τη Daimler AG. Μετονομάστηκε σε Mercedes-Benz Group

Mercedes-Benz Group AG θα ονομάζεται, αρχής γενομένης από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2022, η Daimler AG.

Κατά τη μετονομασία της Daimler AG σε Mercedes-Benz Group AG, η χρηματιστηριακή επωνυμία της εταιρείας θα αλλάξει από «DAI» σε «MBG», ενώ δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές για τους μετόχους.

Οι μετοχές της Mercedes-Benz Group AG θα παραμείνουν εισηγμένες στον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη blue-chip DAX.

Ο

Ola Källenius, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, δήλωσε: «Η μετονομασία σε Mercedes-Benz Group AG υπογραμμίζει την ανανεωμένη στρατηγική μας εστίαση. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πού βλέπουμε τον πυρήνα της εταιρείας μας – την κατασκευή των πιο επιθυμητών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το αστέρι της Mercedes ήταν πάντα μια υπόσχεση για το μέλλον: Η αλλαγή του παρόντος για να το βελτιώσει. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά των ιδρυτών μας αναλαμβάνοντας την ηγεσία στην ηλεκτρική κινητικότητα και το λογισμικό οχημάτων».

Παράλληλα με τη μετονομασία της Daimler AG, η Daimler Mobility AG προσαρμόζει επίσης το σήμα της. Με την επωνυμία Mercedes-Benz Mobility AG, η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας για επιβατικά αυτοκίνητα και βαν στους τομείς της χρηματοδότησης, της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και της ασφάλισης.

Επιπλέον, το τμήμα χρηματοδότησης και κινητικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της Mercedes-Benz να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους με ευελιξία μέσω μοντέλων ενοικίασης και συνδρομής, διαχείρισης στόλου και ψηφιακών υπηρεσιών φόρτισης και πληρωμής.

Ουσιαστικά, με τη μετονομασία της Daimler, η εταιρεία ολοκληρώνει την ιστορική ανανέωση που ξεκίνησε πέρυσι και έχει εγκριθεί από τους μετόχους με συντριπτική πλειοψηφία.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, η Daimler Truck Holding AG κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Έτσι, ο νέος όμιλος Mercedes-Benz επικεντρώνεται πλήρως στις μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ καθώς και στα βαν.

Ως κατασκευαστής, ο όμιλος θα είναι σε θέση να αναπτύξει πλήρως τις οικονομικές του δυνατότητες στο μέλλον και να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ανταγωνιστικές του δυνάμεις.

Μετά την αναπροσαρμογή του αρχικού ομίλου Daimler, ο όμιλος Mercedes-Benz εξακολουθεί να κατέχει μειοψηφικό ποσοστό 35% στην Daimler Truck Holding AG, από το οποίο περίπου το 5% κατέχεται στα συνταξιοδοτικά του assets.

The post “Τίτλοι τέλους” για τη Daimler AG. Μετονομάστηκε σε Mercedes-Benz Group appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα