Υπό αμφισβήτηση το μέλλον της Airbus. Επιστολή G. Faury προς εργαζόμενους για περαιτέρω απολύσεις

Μια ζοφερή εκτίμηση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Airbus διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών Guillame Faury.

Σε επιστολή του, προς το προσωπικό της εταιρείας, ο Faury προειδοποίησε τους 135.000 υπαλλήλους της εταιρείας ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ εκτίμησε ότι «διακυβεύεται η επιβίωση της ίδιας της εταιρείας εάν δεν ληφθεί άμεση δράση».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού κολοσσού, τόνισε

ότι η Airbus «χάνει μετρητά με πρωτοφανή ταχύτητα» και ότι η πρόσφατη πτώση του 1/3 και πλέον της παραγωγής «δεν αντικατοπτρίζει καν το χειρότερο σενάριο».

Η επιστολή εστάλη στους υπαλλήλους, αργά την περασμένη Παρασκευή, λίγες μέρες πριν η εταιρεία δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα οποία αναμένεται να επισκιαστούν από την επίδραση της κρίσης του κορωνοϊού στις αεροπορικές εταιρείες.

Πάντως ο Faury κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «η επιβίωση της Airbus βρίσκεται υπό αμφισβήτηση εάν δεν δράσουμε τώρα».

The post Υπό αμφισβήτηση το μέλλον της Airbus. Επιστολή G. Faury προς εργαζόμενους για περαιτέρω απολύσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα