« Θα κάνουμε ότι μας πούνε για να είμαστε ανοιχτά » – Τι λέει Χανιώτης επιχειρηματίας

Αντιδράσεις και στον κλάδο της εστίασης προκαλούν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπισης της πανδημίας και για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Στα Χανιά, οι εστιάτορες παρουσιάζονται διατεθειμένοι να εφαρμόσουν όλα τα νέα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη λειτουργία αλλά και τη βιωσιμότητα

των καταστημάτων τους. Μιλώντας το πρωί στο Ζarpa radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη,  επιχειρηματίας της εστίασης κ. Γιώργος Μαρκουλάκης δήλωσε:

” Είναι πολύ δύσκολα για εμάς όλα αυτά τα μέτρα. Τώρα είμαι σε σκέψεις πως θα το οργανώσουμε. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες και με τον κόσμο και με το προσωπικό. Θα πρέπει σε αυτούς που θα κάθονται, να πηγαίνουμε από πάνω τους και να ζητάμε τα πιστοποιητικά. Όλο αυτό το πράγμα δε μπορούμε να το διαχειριστούμε κι εμείς. Κανονικά δεν είναι και δουλειά μας να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

Αναγκαστικά όμως, για να είμαστε ανοιχτοί και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Δε φταίμε εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Τα προστίματα είναι μεγάλα. Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι μαγαζί μου μπορεί να κλείσει για δυο εβδομάδες επειδή υπάρχει κάποιος που δεν τηρεί τα μέτρα. Ως τώρα οι πελάτες έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος, οπότε τα μέτρα τηρούνται και θα ακολουθήσουμε ότι μας πούνε. Δε βλέπω άλλη λύση εκτός από τα μέτρα για να μπορέσουμε να είμαστε ανοιχτοί.”

Στο μεταξύ, όπως τόνισε ο κ. Μαρκουλάκης στο Zarpa radio 89,6, η κίνηση στην εστίαση τους καλοκαιρινούς μήνες κινήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα, αποτελώντας ανάσα για τον κλάδο της εστίασης που επλήγη από την πανδημία.

” Η εστίαση το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού πήγε εξαιρετικά. Είχε πάρα πολύ κόσμο και ήταν μια μεγάλη ανάσα μετά από τόσο καιρό που ήμασταν κλειστά. Ήταν ένα καλοκαίρι με αισιόδοξες νότες, οι οποίες μας βοήθησαν όλους  Αυτά είναι τα μέτρα, αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, δεν είναι δική μας επιλογή.”

zarpanews.gr

The post « Θα κάνουμε ότι μας πούνε για να είμαστε ανοιχτά » – Τι λέει Χανιώτης επιχειρηματίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα