7 πράγματα που καθαρίζεις σίγουρα λάθος στην κουζίνα σου

Μερικές φορές τα πράγματα που μοιάζουν καθαρά, δεν είναι απαραίτητο να είναι κιόλας. Ίσως το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς να μην είναι αρκετά δυνατό ή απλά η τεχνική σου να είναι λάθος. Όπως και να έχει, εμείς είμαστε εδώ για να σου υποδείξουμε το σωστό τρόπο καθαρισμού των σκευών, ώστε η κουζίνα σου να αστράφτει από καθαριότητα.

1. Ποτήρια
Ελπίζουμε να μην βάζεις χωρίς δεύτερη σκέψη όλα σου τα ποτήρια και τα πιάτα στο πλυντήριο στο τέλος της ημέρας… Αυτό κάνεις, έτσι; Γιατί δεν σκέφτεσαι τα ποτηράκια του κρασιού της γιαγιάς και εκείνα τα ζωγραφισμένα στο χέρι φλιτζανάκια που είχες

αγοράσει από τη Σάμο, τα οποία θα καταστραφούν; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήνεις στην άκρη και να τα πλένεις με προσοχή στο χέρι.

2. Μαχαιροπίρουνα
Ναι το ξέρουμε είσαι τακτικός άνθρωπος και καλή νοικοκυρά. Όμως όσον αφορά την τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων στο καλαθάκι του πλυντηρίου ίσως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο… ακατάστατη! Καλύτερα να βάζεις άλλα να κοιτούν προς τα πάνω και άλλα προς τα κάτω ώστε κανένα να μην καλύπτει το άλλο και όλα να πλένονται εξίσου καλά.

3. Κεραμικά τηγάνια
Αυτό λογικά το ξέρεις ήδη: Σε καμία περίπτωση μην βάλεις το κεραμικό σου τηγάνι στο πλυντήριο. Εάν κάποιο φαγητό έχει καεί, χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να αφαιρέσεις το λεκέ. Ξέρεις όμως ότι δεν πρέπει ποτέ να το αφήνεις να στεγνώνει μόνο του; Για να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής του, αφού το πλύνεις, σκούπισέ το με μία καθαρή πετσέτα για να απομακρύνεις το νερό.

4. Νεροχύτης και ψυγείο
“Είναι καθαριστικό σπρέι για όλες τις χρήσεις, άρα μπορώ με αυτό να καθαρίσω τα πάντα”, θα σκέφτεσαι, σωστά; Λάθος. Τα συγκεκριμένα καθαριστικά είναι ακατάλληλα για τις επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι, όπως το ψυγείο, ο νεροχύτης και η ηλεκτρική κουζίνα. Στα σημεία αυτά χρησιμοποίησε ένα ειδικό σπρέι για το συγκεκριμένο υλικό προκειμένου να αποφύγεις “νερά” και θάμπωμα.

5. Επιφάνειες κοπής
Πολλές φορές απλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι, η επιφάνεια κοπής δεν καθαρίζεται αρκετά καλά. Προκειμένου να την απολυμάνεις αφού κόψεις πάνω της πουλερικά ή κρέας, χρησιμοποίησε ένα αραιό διάλυμα χλωρίνης -μόλις 1 κουταλιά της σούπας άοσμο υγρό λευκαντικό (όχι περισσότερο) σε 2 λίτρα νερό- και άφησέ το να σταθεί στην επιφάνεια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνέ το και στέγνωσέ την επιφάνεια με καθαρό χαρτί κουζίνας.

6. Καφετιέρα
Οι περισσότεροι ίσως δεν θα ξαναέπιναν ποτέ καφέ εάν ήξεραν πόσο βρώμικες είναι συνήθως αυτές οι συσκευές. Κάθε φορά που φτιάχνεις μία κούπα καφέ (δηλαδή κάθε μέρα) θα πρέπει να πλένεις όλα τα κομμάτια της καφετιέρας που αφαιρούνται με νερό και σαπούνι. Μία φορά το μήνα θα πρέπει να καθαρίζεις και το εσωτερικό, γεμίζοντας το δοχείο νερού με ίσα μέρη νερού και ξυδιού και βάζοντας κανονικά ένα φίλτρο. Αφού φτιάξεις ένα “καφεδάκι”, κλείσε το μηχάνημα και άφησε το μείγμα στην κανάτα για 30 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα πάντα με χλιαρό νερό, πρόσθεσε ένα καινούριο φίλτρο και θέσε τη συσκευή σε λειτουργία βάζοντας απλά νερό στο δοχείο και καθόλου καφέ. Έπειτα, επανάλαβε άλλη μία φορά τη διαδικασία.

7. Μαχαίρια
Η αλήθεια είναι ότι τα κοινά μαχαίρια είναι ασφαλή για το πλυντήριο πιάτων, εκτός εάν έχουν ξύλινη λαβή. Το κακό είναι ότι πολλές φορές “κολλάνε” στο καλαθάκι με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κοπείς ενώ προσπαθείς να τα βγάλεις ή χαράζουν τα ποτήρια εάν δεν τοποθετηθούν σωστά. Ξαφνικά το πλύσιμο στο χέρι δεν ακούγεται και τόσο άσχημο, σωστά;

olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
7 πράγματα που καθαρίζεις σίγουρα λάθος στην κουζίνα σου,