H Αγγελική Νικολούλη για την Πάτρα: Το παιδί που μιλά από τον τάφο του και η αλήθεια για το κόκκινο χρώμα

Η Αγγελική Νικολούλη μιλά για το επιτυχημένο «Φως στο τούνελ», τις δύσκολες υποθέσεις μυστήριου, την ανάγκη της να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και όχι στα «ξυλοπόδαρα» άλλων, αλλά και για την ικανότητα, όταν πέφτει, να σηκώνεται και να προχωρά.

Η Αγγελική Νικολούλη, τις τελευταίες εβδομάδες, «σαρώνει» με το «Φως στο τούνελ». Έγινε παγκόσμιο trend στο Twitter στην 4η θέση με το ρεπορτάζ της για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Είναι μεθοδική, επίμονη και δεν εγκαταλείπει εύκολα τους στόχους της. Η μάχη που δίνει μέσα από την εκπομπή της «Φως στο τούνελ» για την ανάδειξη της αλήθειας είναι διαρκής και με αποτελέσματα που σοκάρουν τους τηλεθεατές. Συγκινείται και αντιδρά στην αδικία και βγαίνει εκτός εαυτού με την κακοποίηση παιδιών, γερόντων και ζώων. Η γνωστή δημοσιογράφος μιλά για τον μύθο που τη θέλει να «απαντά» στις υποθέσεις με τις στιλιστικές επιλογές της, αλλά και για όλα όσα βιώνει στον μυστηριώδη κόσμο των θεμάτων της.

Το «Φως στο τούνελ» έγινε παγκόσμιο trend με την υπόθεση των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα. Πώς αισθάνεστε;

Εγώ θέλω να περνάω όσο γίνεται απαρατήρητη. Σου μιλάω ειλικρινά, θέλω να κάνω όσο πιο αθόρυβα γίνεται τη δουλειά μου.

Η υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, που περιμένει απαντήσεις. Όλοι πιστεύουμε πως γνωρίζετε περισσότερα πράγματα απ’ όσα μας μεταφέρετε. Ισχύει;

Κάνω την έρευνά μου, προσπαθώντας να μην περάσω τις διαχωριστικές γραμμές. Πιστεύω, όμως, πως σύντομα θα έχουμε φως σε αυτή την υπόθεση. Είναι μια άγρια ιστορία για την ελληνική κοινωνία και στον βαθμό που μπορώ βοηθάω. Υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν θέλω να κάνω θόρυβο.

Τον θόρυβο δεν τον κάνετε εσείς. Το ρεπορτάζ σας αναπαράγεται από τα social media, τα sites, τις εκπομπές. Πώς αισθάνεστε για όλο αυτό που συμβαίνει;

Ερευνώ προσεχτικά χωρίς να ακούω τις σειρήνες, γιατί ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή. «Πάγωσε» όλη η Ελλάδα όταν είπατε στην εκπομπή «ένα νεκρό παιδί μπορεί να έχει φωνή και από τον τάφο του». Ένα από τα νεκρά παιδιά «φώναζε» από την αρχή από τον τάφο του. Πιστεύω πως οι ερευνητές το έχουν ακούσει.

Έχετε ζήσει κάτι αντίστοιχο όλα αυτά τα χρόνια;

Υπάρχουν περιπτώσεις, αλλά όχι σ’ αυτή τη μορφή. Τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους σε τρία χρόνια; Ευτυχώς που οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου μετά τον χαμό και του τρίτου παιδιού… Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη και στο περιβάλλον της οικογένειας, στους συγγενείς και στους φίλους, που θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί τη συχνότητα των θανάτων και να βοηθήσουν.

Σας είδαμε σοκαρισμένη στην εκπομπή μετά από κάποιες πληροφορίες που είχατε, αλλά δεν είπατε κάτι…

Αυτή είναι η δυσκολία της ζωντανής εκπομπής έρευνας. Όταν ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα και πρέπει να ισορροπήσεις… Είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατραπεί η έρευνα των Αρχών. Εκτός από ρεπόρτερ, είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και μητέρα. Όταν με πνίγει το άδικο αντιδρώ.

Συχνά αποθεώνεστε στα social media για τη διαχείριση δύσκολων υποθέσεων. Μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών, σημαίνει κάτι για εσάς;

Τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας. Ένα χρήσιμο εργαλείο και για την πληροφόρηση που δίνουν κάποιοι ειδικοί, αλλά και για τις παρατηρήσεις που κάνουν. Δεν είμαι, βέβαια, από πάνω τους την ώρα της εκπομπής, αλλά μετά ενημερώνομαι και λαμβάνω αρκετές φορές υπ’ όψιν τις επισημάνσεις. Με στεναχωρούν μόνο τα ακραία σχόλια, γιατί με φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social media;

Τα παρακολουθώ για να ακούω τη «φωνή» των τηλεθεατών. Αποστασιοποιούμαι, όμως, από την ανθρωποφαγική διάθεση που κάποιες φορές υπάρχει. Διαφωνώ με την ευκολία που μπορεί ο καθένας να προσβάλλει και να κατηγορεί συνανθρώπους του χωρίς αποδείξεις. Με τρομάζει αυτή η διάσταση των social media, είναι ανεξέλεγκτη.

Έχετε φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι σας μελετούν… Τελευταία κυκλοφορεί ο εξής μύθος: «Όταν η Νικολούλη φορά κόκκινα, ξέρει τον δολοφόνο». Τελικά, ισχύει ότι οι ενδυματολογικές επιλογές σας μαρτυρούν στοιχεία για την υπόθεση;

Το διάβασα κι εγώ και γέλασα! Φυσικά και δεν συμβαίνει αυτό. Η επιλογή των ρούχων μου έχει να κάνει περισσότερο με τη διάθεσή μου. Η αλήθεια είναι ότι σε υποθέσεις μυστηρίου που απαιτούν δύσκολη έρευνα και ισορροπίες ακροβάτη επιλέγω το κόκκινο. Με το μαύρο δεν τα πάνε καλά οι τηλεθεατές…

Ποια από τις φετινές υποθέσεις σάς προβλημάτισε περισσότερο;

Σαφέστατα η υπόθεση με τα τρία νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλος ο κόσμος μιλά αναστατωμένος γι’ αυτήν. Ερευνούμε βαθιά και διακριτικά την ιστορία, μέχρι να φωτιστεί το σκοτάδι και να μάθουμε την αλήθεια. Συγκλονίστηκα, όμως, και με τους θανάτους των ανήμπορων γερόντων στο γηροκομείο των Χανίων, όπου είχε μπει η κάμερα του «Τούνελ». Ήταν απάνθρωπο.

Το «Φως στο τούνελ» είναι μια από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Πού αποδίδετε την επιτυχία σας;

Στη βαθιά και μεθοδική έρευνα, με απλά λόγια στη σκληρή δουλειά. Είμαι και ως άνθρωπος επίμονη, δεν εγκαταλείπω εύκολα μια προσπάθεια, ούτε και όσους με εμπιστεύονται. Για εμένα η μάχη για την ανάδειξη της αλήθειας είναι διαρκής. Όταν μένεις πιστός σε αυτήν και την παρουσιάζεις με σεβασμό, ο κόσμος το αναγνωρίζει.

Φέτος, μετακομίσατε στο Mega. Πώς προέκυψε μετά από τόσα χρόνια η αλλαγή; Είστε ικανοποιημένη;

Οι συνεργασίες κάνουν και αυτές κάποια στιγμή τον κύκλο τους. Κάθε τέλος δρομολογεί μια καινούργια αρχή. Η επιλογή μας να μεταφέρουμε το «Τούνελ» στο Mega έως τώρα μας δικαιώνει. Σέβομαι, όμως, πάντα και τιμώ τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα.

Στις υποθέσεις, πέρα από τα στοιχεία, εμπιστεύεστε και το ένστικτό σας;

Με τη διαίσθηση τα πάω μια χαρά. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου, αλλά δεν το αφήνω να με παρασύρει. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ερευνά, να διασταυρώνει και να εδραιώνει με στοιχεία ό,τι δημοσιοποιεί.

Έχετε μεγάλη εμπειρία και στα έντυπα. Σας λείπει αυτή η ενασχόληση;

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η έντυπη δημοσιογραφία, γιατί εκεί γαλουχήθηκα και αγάπησα όλα τα ρεπορτάζ πριν καταλήξω στο αστυνομικό. Αυτή είναι και η γοητεία της εφημερίδας, πρέπει σκαλί-σκαλί να ανεβαίνεις και να δοκιμάζεσαι παντού. Χωρίς τη «λάμψη» της τηλεόρασης που μπορεί να σε τυφλώσει και να σε βγάλει από τον δρόμο σου. Την επαφή με τον γραπτό λόγο τη διατηρώ, γράφοντας τα βιβλία μου αλλά και με το site, όπου γράφω όσα συμβαίνουν στην εκπομπή. Οι εφημερίδες και οι δάσκαλοι που μου έκαναν την τιμή να θητεύσω δίπλα τους μου έδωσαν τα εφόδια για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα.

Έχετε εντοπίσει πολύ κόσμο μέσα από τις εκπομπές σας. Είναι μετρήσιμος ο αριθμός πια;

Μέσα από το «Τούνελ» έχουμε βρει περίπου 1.700 άτομα σε 890 εκπομπές και έχουμε βοηθήσει να διαλευκανθούν 27 δολοφονίες. Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, θυμάμαι τις υποθέσεις μία-μία, γιατί για εμένα είναι όλες ξεχωριστές.

Πώς γίνεται να σας εμπιστεύονται μάρτυρες οι οποίοι δεν μιλούν ούτε στην Αστυνομία;

Με εμπιστεύονται, γιατί δεν έχω εκθέσει κανέναν μάρτυρα στα τόσα χρόνια της καριέρας μου. Είναι ιερό για εμένα το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν το παραβιάζω ποτέ. Προστατεύω τους τηλεθεατές, ακόμη κι αν χρειαστεί να καταθέσω εγώ σε δικαστήρια, παραμερίζοντας τον όποιο κίνδυνο, κάτι που έχω κάνει δεκάδες φορές.

Τελευταία, είναι πλούσιο το αστυνομικό δελτίο. Πού το αποδίδετε;

Εγκλήματα γίνονταν πάντα, όμως τώρα τελευταία έχουν αυξηθεί και σε αριθμό, αλλά κυρίως σε σκληρότητα. Πιστεύω ότι θα δούμε και χειρότερα, πιο ακραίες μορφές βίας. Η οικονομική κρίση και ο εγκλεισμός, λόγω της πανδημίας που ακολούθησε, ανέδειξαν σκοτεινές πλευρές και παθογένειες.

Μετά από όλα όσα έχετε δει, τι είναι αυτό που μπορεί να σας συγκινήσει;

Οι ειλικρινείς πράξεις αγάπης! Η ζεστή αγκαλιά μιας μητέρας στο παιδί της, όταν βλέπω δύο ηλικιωμένους να περπατούν στον δρόμο χέρι-χέρι, το γουργουρητό από τα γατάκια μου, όταν τα χαϊδεύω. Συγκινούμαι και αντιδρώ στην αδικία. Η κακοποίηση παιδιών, γερόντων και ζώων με βγάζει εκτός εαυτού.

Τα βιβλία σας γίνονται best sellers. Το φανταζόσασταν όταν ξεκινούσατε το ταξίδι της συγγραφής;

Ήταν βαθιά η ανάγκη μου να ταξιδέψω στον γραπτό λόγο, να αποτυπώσω τις θύμησες και όσα έχω στην ψυχή μου, στις λευκές σελίδες ενός βιβλίου. Νιώθω ότι βρίσκομαι ακόμη στο ξεκίνημα της διαδρομής. Αυτό το ταξίδι για εμένα είναι μαγικό και μακρύ.

Θα δούμε τα βιβλία σας στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη;

Συζητώ κάποιες προτάσεις, αλλά δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τίποτα. Όταν και αυτό πάρει τον δρόμο του, θα το μάθετε!

Σπάνια σας βλέπουμε καλεσμένη σε εκπομπές. Όταν το κάνετε, βλέπουμε μια πολύ γλυκιά και τρυφερή γυναίκα – ένας «κόντρα ρόλος» με την Αγγελική που βλέπουμε στην εκπομπή. Πώς είστε τελικά;

Η λέξη «ρόλος» παραπέμπει στην υποκριτική τέχνη, την οποία εκτιμώ βαθύτατα, αλλά όταν παρακολουθώ θέατρο. Στην καθημερινότητα είμαι απλά ο εαυτός μου, ένας χαρούμενος άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή. Η εκπομπή μου δεν ψυχαγωγεί το κοινό. Βουτά στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής για να φωτίσει την αλήθεια. όταν αναζητώ είτε έναν αγνοούμενο είτε έναν δολοφόνο, επικεντρώνομαι στην έρευνα με τη σοβαρότητα που απαιτείται.

Τι μπορεί να σας χαλαρώσει στην καθημερινότητα;

Η καλή και διακριτική παρέα σε ένα ταβερνάκι με απαλή μουσική. Ένα καλό βιβλίο, ένα ποτήρι κρασί και το ταξίδι στη φύση κάνουν τη διαφορά.

Υποθέτω ότι όλα αυτά τα χρόνια είχατε πολλές προτάσεις για άλλα τηλεοπτικά concepts. Πώς αποφύγατε τις σειρήνες;

Αν και κατά καιρούς μού έχουν προτείνει διάφορα, παρέμεινα πιστή σε αυτό που πραγματικά θέλω, γιατί με εκφράζει. Το κάνω με την καρδιά μου και ο κόσμος φαίνεται ότι το επιβραβεύει.

Οι περισσότερες μαμάδες, όταν τα παιδιά τους ανοίγουν τα φτερά τους, βιώνουν μια δυσκολία. Εσείς πώς το βιώσατε;

Ήμουν συνειδητοποιημένη από την αρχή. Όταν φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο, δεν σημαίνει ότι σου ανήκει. Το μεγαλώνεις με αγάπη, παρατηρείς την προσωπικότητα που χτίζει, αν χρειαστεί παρεμβαίνεις βοηθητικά και του δίνεις τα εφόδια για να γίνει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Όταν τα φτερά του ανοίξουν, το βοηθάς να πετάξει. Είμαι πολύ υπερήφανη για τον γιο μου, επειδή πραγματοποιεί τα όνειρά του.

Υπάρχουν πράγματα που παρακολουθείτε στην τηλεόραση;

Παρακολουθώ όσα μπορώ στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχω. Προτιμώ κυρίως τις κωμωδίες, γιατί με χαλαρώνουν και με βοηθούν να απαλύνω το βάρος της καθημερινότητας.

Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο για την Αγγελική Νικολούλη;

Δούλεψα πολύ για ό,τι αγαπούσα και συνεχίζω να το κάνω χωρίς εκπτώσεις. Στηριζόμουν στις δικές μου δυνάμεις και δεν χρησιμοποίησα ποτέ «ξυλοπόδαρα» άλλων. Πέρασα και δύσκολες στιγμές που με λύγισαν, αλλά δεν με έσπασαν. Πάντα σηκώνομαι και συνεχίζω. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όσα μου έδωσε και μου δίνει ο Θεός.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realife.

enikos.gr

The post H Αγγελική Νικολούλη για την Πάτρα: Το παιδί που μιλά από τον τάφο του και η αλήθεια για το κόκκινο χρώμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
πατρα, αγγελικη, μιλα, νικολουλη, παιδι, χρωμα, το φως, φως, twitter, ελλαδα, media, sites, σημαίνει, αποδειξεις, mega, site, θεατρο, εκπτωσεις, enikos, κινηση στους δρομους, βιβλια, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, κοινωνια, αποτελεσματα, οικονομικη κριση, γηροκομειο, γυναικα, δουλεια, κωμωδιες, μητερα, μουσικη, ονειρα, ονειρο, φως, ωρα, mega, αγαπη, αγκαλια, αδικια, ανθρωπος, απλα, βγαινει, εβδομαδες, βιβλιο, γατακια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γιατροι, γοητεια, δολοφονιες, εαυτος, εαυτος μου, εγινε, ευκολα, ειλικρινα, υπαρχει, ενστικτο, εντυπα, επρεπε, επιτυχια, ερευνα, ευθυνη, τεχνη, ζεστη, ζωη, ζωων, υποθεση, ισχυει, θεος, θυμησες, κρασι, λαθος, λειπει, λογια, λογο, μαυρο, μορφη, ρεπορτερ, μυθος, ξεκινημα, παντα, παιδια, περιβαλλον, πιστη, ψυχη, σελιδες, συντομα, συχνοτητα, σχολια, τιμη, τι ειναι, τρια, φυση, φυσικα, φτερα, φωνη, φορα, χερι, χειροτερα, χαρα, ανηκει, ειλικρινεις, εκπομπες, κομματι, καρδια, media, πληροφοριες, σημαίνει, site, sites, ταξιδι, θελω να, χερια
Τυχαία Θέματα
Αγγελική Νικολούλη, Πάτρα,angeliki nikolouli, patra